Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko baalt van mislopen poleposition Verstappen en wijst naar Leclerc

Helmut Marko ging er vanuit dat Red Bull poleposition kon veroveren in Groot-Brittannië, maar uiteindelijk trokken de concurrenten van Ferrari aan het langste eind. Een spin van Charles Leclerc vergooide de kansen van Max Verstappen op pole.

In de slotfase van de kwalificatie op Silverstone was het Carlos Sainz met de snelste ronde. De reden hiervan: Charles Leclerc spinde tijdens zijn laatste poging voor pole, waardoor ook Max Verstappen van het gas af moest vanwege gele vlaggen die werden gezwaaid. Helmut Marko baalt, want pole zat er volgens hem bijna gegarandeerd in. Verstappen moet nu genoegen nemen met de tweede startplaats, achter Sainz en voor Leclerc. "We waren zó dominant", baalt Marko bij Sky Sports . "Er waren gele vlaggen, dus we moesten wel van het gas gaan. Dat kostte ons de poleposition in de derde sector."

Inhalen op Silverstone lastig volgens Marko

Aan de snelheid van Red Bull en Verstappen heeft het volgens Marko duidelijk niet gelegen. "We waren zo dominant en dan gebeurt er zoiets als dit", zegt hij, doelend op de gele vlaggen door de spin van Leclerc. Verstappen start de race alsnog vanaf de eerste startrij en de overwinning is zeker nog mogelijk. Het grote probleem? "Inhalen is hier lastig", legt Marko uit. "We staan op de tweede (Verstappen) en op de vierde (Sergio Perez) plaats, dus vanuit strategisch en tactisch oogpunt kan er nog wel veel gedaan worden. Ik denk dat we op racepace in ieder geval sneller zullen zijn."

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen