Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko deelt duidelijke reden voor terugval Red Bull

Red Bull is na een sterke periode teruggevallen in de Formule 1. Lange tijd ontkende het team dat het vertrek van Adrian Newey een rol speelde, maar Helmut Marko stelt dat het daar wel degelijk mee te maken heeft.

Verstappen FP3 Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull kent een bewogen seizoen in de Formule 1. Max Verstappen won vier van de eerste vijf races en leek zo weer te gaan domineren, totdat McLaren een grote update meenam naar Miami. De RB20 deed niet langer wat Verstappen wilde, waardoor hij alles in het werk moet stellen om een vierde wereldtitel op rij te grijpen. Lando Norris moet een gat van 52 punten overbruggen in de laatste zes races.

Maar hoe komt het toch dat Red Bull zo ver is teruggevallen? Het team sloeg een verkeerde richting in met de ontwikkeling én verschillende kopstukken kondigden hun afscheid aan. Zo ook topontwerper Adrian Newey, die als brein achter het succes van Red Bull wordt gezien. Helmut Marko onthult dat zijn aangekondigde vertrek wel degelijk invloed heeft gehad.

"Newey heeft de auto gebouwd waarmee Sebastian Vettel wereldkampioen is geworden", vertelt Marko tegenover Motorsport Magazin. "Eerlijk is eerlijk, Vettel had dat met zijn briljante rijkwaliteiten niet voor elkaar gekregen als hij die instrumenten niet had. Het was Newey die het mogelijk maakte voor Red Bull Racing. Adrian is een universele technicus."

Marko legt uit wat hij bedoelt. "Hij heeft niet alleen verstand van aerodynamica, maar ook mechanische grip en dergelijke. Hij gaat met zijn notitieblok om de auto heen, praat met de coureur en vindt oplossingen. Daarom is Newey zeker een uitzonderlijke expert. En als je zo iemand verliest, dan is dat een klap. We hebben veel goede jonge mensen en ik weet zeker dat zij het vertrek kunnen compenseren. Maar het zou verkeerd zijn om te zeggen dat het niets heeft gedaan met het team."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Extreem laat tijdschema Formule 1 GP Verenigde Staten