Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko deelt mooie anekdote over Verstappen: "Voor mij was dat geen risico"

Max Verstappen maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in een Formule 1-auto. Helmut Marko vertelt een mooie anekdote over die periode.

Verstappen Marko Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Max Verstappen begon zijn Formule 1-carrière al vroeg. Red Bull kondigde in 2014 aan dat de Nederlander een jaar later bij Toro Rosso zou instappen en op 16-jarige leeftijd al een vrije training zou afwerken. Dat gebeurde voor het eerst op Suzuka, waar Verstappen gelijk een daverende indruk achterliet.

Toch kwam die aankondiging Red Bull op kritiek te staan. Moesten ze het risico wel nemen met zo'n jonge coureur? Helmut Marko vertelt een mooie anekdote over die tijd om de Red Bull-filosofie uit te leggen.

"Verstappen was 15 jaar oud toen we hem vastlegden", vertelt Marko in de podcast Inside Line. "En op zijn zestiende reed hij voor het eerst in een Formule 1-auto. Dat is ook Red Bull, want Max maakte zijn debuut op Suzuka, een van de lastigste circuits. We kregen veel kritiek, want het zou gevaarlijk zijn met zo'n jonge gast, bla bla bla. Bovendien veranderden ze (de FIA red.) de regels, waardoor je ineens 18 moest zijn en genoeg punten moest hebben om in een Formule 1-auto te rijden."

Marko was gelijk onder de indruk van Verstappen. "Normaal gesproken praatte ik met jonge coureurs en kwam er geen handtekening zonder een praatje met mij. Met Max heb ik een á twee uur gezeten en ik zag een volwassen man in een heel jong lichaam. Maar zijn visie over wat hij wilde en hoe hij het wilde bereiken, was meer dan duidelijk. Voor mij was het geen risico om hem in een Formule 1-auto te zetten. Natuurlijk had hij zo zijn incidenten, maar dat gebeurt altijd als je in de Formule 1 start." 

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"