Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko eist verandering: "Regels en beslissingen moeten consistent zijn"

Red Bull-adviseur Helmut Marko was na afloop van de GP van Abu Dhabi door het dolle heen, maar baalde ook van de nieuwe controverse door het protest van Mercedes.

Helmut Marko was de man die in mei 2016 de call maakte om Max Verstappen van Toro Rosso de overstap te laten maken naar Red Bull. Direct bij zijn debuut in Spanje won de Nederlander op 18-jarige leeftijd. "Toen we hem in Barcelona 2016 in onze auto zetten won hij direct de race. We hebben dan ook nooit getwijfeld over die beslissing. Helaas hebben we nu andere regels waardoor zo'n geweldig talent niet voor zijn achttiende in de F1 kan rijden", vertelt Marko in gesprek met onder meer RacingNews365.

Mercedes legde zich in Abu Dhabi niet neer bij de uitslag van de race. Twee protesten werden ingediend. Marko wilde niet ingaan op die protesten, maar liet wel weten dat de regels en besluitvorming in de F1 moeten veranderen. "De situatie moet veranderen, want er moeten beslissingen en regels komen die consistent zijn. Dat was niet het geval en veelal waren ze tegen ons." Verstappen veroverde zijn eerste titel, maar hoeveel gaan er nog volgen? "Dit is de eerste. Dinsdag gaan we testen (Max rijdt op Abu Dhabi, red.) om ons voor te gaan bereiden op de tweede."

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China