Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko herkent probleem van Red Bull in Abu Dhabi

Het zit Red Bull vooralsnog niet mee in Abu Dhabi. Het team heeft nog in geen enkele sessie bovenaan gestaan en heeft flink wat tijd toegegeven op Mercedes-coureur Valtteri Bottas. Adviseur Helmut Marko denkt te weten hoe Red Bull de aansluiting weer kan vinden.

Marko Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Voor het Formule 1-team van Red Bull is Abu Dhabi al jaren het terrein niet van bijzondere prestaties. In tegenstelling tot circuits als bijvoorbeeld Interlagos en de Red Bull Ring heeft het team op het Yas Marina Circuit doorgaans moeite met het vinden van snelheid. Helmut Marko ziet voor dit Grand Prix-weekend waar Red Bull aanpassingen moet maken om competitief te kunnen zijn.

In een reactie aan Auto, Motor und Sport vertelt de Red Bull-adviseur dat het team vooralsnog de juiste balans niet heeft gevonden. Marko is in de veronderstelling dat Red Bull de auto op tenminste twee vlakken zal moeten veranderen.

"Wij zitten in een merkwaardige situatie, we hebben voor de voorbanden eigenlijk softs nodig, terwijl achter de mediumband juist beter werkt. Als we alles goed doen dit weekend, dan zullen we het tegen Lewis Hamilton kunnen opnemen", verklaart Marko. "Momenteel zijn we op de rechte stukken eigenlijk te snel, maar missen we het tempo juist in de derde sector."

De derde sector is voor meerdere teams een lastige, ook de Ferrari-coureurs hebben aangegeven in het laatste gedeelte van de ronde aan snelheid te verliezen.

Beluister hieronder de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel de vooruitblikken op de Grand Prix van Abu Dhabi.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull