Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2019

Verstappen vliegt naar snelste tijd in derde training Abu Dhabi

Max Verstappen kan met vertrouwen beginnen aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Het tempo van de Red Bull-coureur was uitstekend tijdens de derde training, waarin de Nederlander de beide Mercedessen voor wist te blijven.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De coureurs deden het rustig aan in de derde vrije training die bij daglicht werd verreden. Omdat de kwalificatie en race in de avonduren verreden worden waren de omstandigheden tijdens de afsluitende vrije training niet representatief, voor veel coureurs dan ook reden om lang in de pitbox te blijven.

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zorgden voor de eerste serieuze tijd op de klokken, echter was deze anderhalve seconde langzamer dan de snelste tijd genoteerd tijdens de tweede training. Max Verstappen wist in zijn eerste snelle ronde de snelste sectortijd in de tweede en derde sectoren te noteren en dook een halve seconde onder de tijd van Hamilton. De Brit counterde direct en scherpte de snelste tijd met zes tienden aan. Alle coureurs gebruikten daarvoor de zachte band.

Uitslag Derde vrije training - Abu Dhabi

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In het laatste half uur van de training meldden de Ferrari-coureurs zich vooraan op de medium band. Sebastian Vettel en Charles Leclerc gaven een kleine vier tienden toe op de snelste tijd van Hamilton.

Verstappen liet zich op ook van voren zien, maar gebruikte daarvoor de zachte band. Lange tijd leek hij onder de tijd van Hamilton te duiken, maar een fout in de derde sector bezorgde hem de derde tijd op minder dan één tiende achterstand.

In de slotminuten zette Verstappen nog een keer aan en pakt hij de snelste tijd. Met een 1.36,566 was hij 0,074 seconde sneller dan Hamilton. Ook Bottas gaf minder dan een tiende toe. Achter de top drie ontstond het gat naar Alexander Albon die ruim drie tienden prijs moest geven.

Krijgen we vuurwerk in de laatste Grand Prix van 2019? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel blikken vooruit in de RacingNews365-podcast.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Abu Dhabi 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull