Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko in zijn nopjes na dominante dag Verstappen: "Maar achter ons wordt het spannend"

Helmut Marko is zeer tevreden na de eerste twee vrije trainingen in Saoedi-Arabië. De Red Bull-adviseur denkt dat het achter Max Verstappen en Sergio Perez pas echt spannend wordt, al kan Ferrari misschien nog verrassen.

In zowel de eerste als in de tweede vrije training was Max Verstappen de snelste coureur op het Jeddah Corniche Circuit. De voorbereidingen voor de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië konden bijna niet beter verlopen voor Red Bull, al is het natuurlijk nog afwachten of ze de sterke start weekend door kunnen trekken naar zaterdag en zondag. Helmut Marko is in ieder geval zeer tevreden over de vrijdagsessies. Wel ligt het volgens de Red Bull-adviseur 'iets dichter bij elkaar dan in Bahrein', zo legt hij uit bij Sky Deutschland . "Ferrari heeft nog wat meer in de motor zitten. Achter ons wordt het in ieder geval een spannend gevecht tussen Alpine en Fernando Alonso - en tot op zekere hoogte Ferrari." Verstappen klokte in beide trainingen de snelste tijd en teamgenoot Sergio Perez kon goed meekomen door P2 en P3 te klokken in VT1 en VT2. Het bood Red Bull de ruimte om het een en ander uit te proberen, zo legt Marko uit. "We zijn tevreden en we hebben de juiste afstelling gevonden voor de auto." "Wat betreft de bandenkeuze moeten we nog even kijken wat beter is voor in de race. Daarom hebben we Verstappen (softs) en Perez (mediums) op verschillende compounds gezet met de longruns", aldus de man uit Graz.

Problemen bij AlphaTauri

Het gaat dus heel goed bij Red Bull, maar bij zusterteam AlphaTauri allesbehalve. Yuki Tsunoda klokte de dertiende tijd en Nyck de Vries kwam niet verder dan de zeventiende plaats. Marko baalt: "Na vorig jaar is het natuurlijk geen geheim dat we nog lang niet tevreden zijn. Qua aerodynamica zijn we nog lang niet waar we willen zijn." "We moeten kijken naar hoe we dat kunnen veranderen. Als wij de beste auto van het veld hebben, dan moet AlphaTauri die maatstaf aannemen", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'