Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko kiest duidelijke kant in tweestrijd Verstappen en Perez

Max Verstappen en Sergio Perez zijn vooralsnog de twee kandidaten voor de wereldtitel Formule 1 dit jaar. Red Bull-adviseur Helmut Marko kiest hierbij de kant van Verstappen als 'dé man' voor de titel.

Max Verstappen leidt na de eerste vier races het Formule 1-kampioenschap, maar het gat naar teamgenoot Sergio Perez is slechts zes punten. Met de razendsnelle RB19 lijken de coureurs van Red Bull het titelgevecht in tweestrijd uit te gaan vechten, maar heeft Perez echt kans?

Op papier wel, maar adviseur Helmut Marko kiest alvast de kant van Verstappen. In Miami moet de Nederlander 'gewoon' weer voor zijn Mexicaanse teamgenoot staan, zo legt Marko uit bij OE24. "Daar zie ik Max gewoon weer vooraan staan. Misschien dat Charles Leclerc nog snel is in de kwalificatie, maar ik blijf erbij: over een heel seizoen gemeten is Max Verstappen dé man. Hij is constanter."

Perez won in Bakoe en is door het team bekroond tot 'koning van de straten', maar Marko verwacht dat Verstappen op de overige circuits de betere coureur is. Toch vindt hij een intern titelgevecht zeker niet erg. "Zo lang alles netjes blijft, zullen we niet ingrijpen. We hoeven ons echt geen zorgen te maken over de sfeer binnen het team."

"Checo is ontwaakt en geeft Max wat tegengas, maar ik blijf er relaxed onder. Zo lang we superieur blijven, is een intern gevecht goed voor iedereen", aldus de man uit Graz.

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein