Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko komt met goed nieuws over F1-stoeltje De Vries

Helmut Marko is eindelijk tevreden over Nyck de Vries. Zoals de Nederlander in Monaco presteerde, zo ziet de Red Bull-adviseur het graag vaker.

Het begin van het Formule 1-seizoen was zeer wisselvallig voor Nyck de Vries, die enkele keren in de fout ging en tot op heden geen partij was voor zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. In Monaco reed de Japanner ook voor De Vries, zowel in de kwalificatie als in de race, totdat hij te maken kreeg met remproblemen. Toch is Helmut Marko zeer tevreden over De Vries, die Q2 haalde op zaterdag en de race op P12 afsloot. "Dit was met afstand zijn beste race voor AlphaThauri", zo wordt de Red Bull-adviseur geciteerd door Autosport . "Nyck zat dit weekend veel dichter op Yuki. Dit is wat ik van hem wil zien. Yuki was heel goed tot zijn remproblemen. Die moet het team wel echt op gaan lossen. Dat gebeurt te vaak."

Marko wil meer

Voorlopig lijkt De Vries dus weer wat krediet te hebben opgebouwd, maar Marko wil graag nog meer zien van de Nederlander. Hij moet het Yuki lastig gaan maken. "Natuurlijk willen we ook meer zien van De Vries. We wilden iemand met ervaring, zodat hij Tsunoda uit kon dagen, maar tot op heden is dat nog niet gebeurd. Dat is het voornaamste wat we willen zien." Dat De Vries een ultimatum zou hebben gekregen en tot en met de Spaanse Grand Prix de tijd zou krijgen om verbetering te tonen, verwijst Marko naar het rijk der fabelen. "Er is nooit een deadline. We kijken gewoon toe en beoordelen zijn prestaties. Als we in moeten grijpen, dan doen we dat. Op dit moment gaan we niets doen."

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af