Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko komt superlatieven tekort voor Verstappen: "Max vindt het juiste compromis"

Helmut Marko is zeer tevreden na de kwalificatie in Miami. Max Verstappen pakte poleposition en vond volgens de adviseur 'het juiste compromis'.

Verstappen Miami Quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen pakte in Miami zijn zesde poleposition van het seizoen. De Nederlander was niet zo blij met zijn auto in de sprintrace, maar in de kwalificatie voelde het na wat aanpassingen beter aan. Toch had Verstappen het naar eigen zeggen niet zo naar zijn zin, mede door de onvoorspelbaarheid van de banden. Helmut Marko looft zijn coureur en legt uit wat het probleem is in Miami.

"Het probleem was dat je de banden in de eerste sector niet te veel wil belasten, om in de derde sector nog wat over te hebben", legt Marko uit bij ORF. "Als je naar de commentaren luistert en de sectortijden vergelijkt, heeft niemand het perfect gedaan. Max heeft het optimale compromis gevonden en staat weer knap voor de Ferrari's."

Waarom kon niemand meer verbeteren in de tweede run in Q3? "We probeerden er iets anders uit te halen, maar je kan hier het gedrag van de banden niet inschatten. Minder luchtdruk, kleine veranderingen, andere opwarmrondes en Mercedes wisselde zelfs naar de mediums. Ik denk dat dat een wanhoopsdaad was, maar het laat zien dat niemand het onder controle had. Wie weet waar het door komt, is een keizer. Max vindt dan toch het compromis en dat was net genoeg voor de eerste plaats."

Marko gaat tot slot nog kort in op McLaren. Lando Norris en Oscar Piastri moesten het met P5 en P6 doen en dat zorgde voor verbazing Red Bull. "We waren verrast dat McLaren niet de snelheid liet zien die ze in de sprintkwalificatie hadden."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'