Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko lyrisch na zinderende pole Verstappen: "Zoiets heb ik al lang niet meer gezien"

Max Verstappen domineerde op het Circuit Gilles Villeneuve. De Nederlander was vaak een seconde per ronde sneller dan de concurrentie. Red Bull-adviseur Helmut Marko was dan ook door het dolle heen na afloop van de kwalificatie.

Max Verstappen worstelde in de derde vrije training op een natte baan nog met zijn Red Bull, maar tijdens de kwalificatie waren coureur en auto een klasse apart. Helmut Marko heeft na het optreden van zijn stercoureur lovende woorden over: "Dit was een demonstratie van kracht. Max was op bepaalde momenten een seconde los van de rest." "Zonder enige twijfel. Dit was een indrukwekkend optreden, zoiets heb ik al lang niet meer gezien!", vertelt hij ORF.

Red Bull maakt zich geen zorgen over Alonso

De tweede plaats was er niet voor Carlos Sainz of Sergio Perez, maar voor de verrassende Fernando Alonso. In zijn Alpine blonk hij uit op een natte baan. Marko vreest de ervaren Spanjaard niet tijdens de race. "Alonso is een eerlijke tegenstander en ik maak me daarom geen zorgen over de eerste bocht of de eerste ronden." "We moeten ons racetempo aanpassen aan wat er gebeurt en op de bandenslijtage en de remmen letten. Met het tempo dat we vrijdag lieten zien, kunnen we er met relatief veel vertrouwen voor gaan." Video: Zo pakte Verstappen de pole in Canada.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'