Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko: "Problemen Red Bull vóór GP Spanje verholpen"

Red Bull moet aan het begin van het nieuwe seizoen volle bak de achtervolging inzetten op Mercedes en Ferrari, in de hoop dat die teams niet aan de horizon verdwijnen. Het team kijkt tegen een achterstand aan, volgens adviseur Helmut Marko opgelopen tijdens de wintertestdagen in Barcelona.

Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het was Pierre Gasly die in Barcelona tot twee keer toe de hagelnieuwe RB15 in de muur zetten, de tweede keer met verstrekkende gevolgen. Red Bull had van het meest recente aerodynamische pakket onvoldoende onderdelen bij, waardoor het team de configuratie voor Australië nauwelijks wist te testen: "De laatste dag in Barcelona reden we met een tijdelijk pakket, waardoor we nu wat achter de feiten aan lopen", aldus Helmut Marko in gesprek met Motorsport.com.

In Australië aangekomen leek de aerodynamische performance in vergelijking met de concurrentie niet tegen te vallen, maar na nu blijkt kwam dat vooral doordat Ferrari niet thuis gaf: "In Bahrein ontdekten we vervolgens dat we aerodynamisch tekortschieten, waarop die direct actie ondernamen, met een snelle testtijd van Verstappen in de dagen na de Grand Prix tot gevolg."

Hoewel die stappen die na het weekend zijn gemaakt niet groot genoeg zijn om het gat naar Ferrari en Mercedes te dichten, zijn de aerodynamische tekortkomingen van de RB15 mogelijk niet zo groot als de GP van Bahrein deed vermoeden.

"Het betreft geen enorm probleem, het gaat om aerodynamische details", verduidelijkt Marko. "De sterke wind in Bahrein maakte één en ander echter nog een stuk erger. Het ware potentieel van de RB15 hebben we zodoende nog niet kunnen zien. Ik verwacht echter de dat problemen in ieder geval verholpen zijn als we in Barcelona aankomen voor de GP van Spanje."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco