Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko rekent zich nog niet rijk na sterke pole Verstappen

Max Verstappen heeft de poleposition voor de sprintrace in Oostenrijk gepakt. Toch is Helmut Marko nog niet zeker van de overwinning. Hij waakt voor één belangrijke concurrent.

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De afgelopen weken is er veel gesproken over wie nu eigenlijk de snelste auto heeft. Is Red Bull nog altijd de snelste of heeft McLaren het team van Max Verstappen ingehaald? De Nederlander drukte die discussie voorlopig de kop in door met overmacht de sprintpole in Oostenrijk te pakken. Toch betekent dit niet dat Red Bull de rest van het weekend ook de snelste is. Althans, die mening heeft Helmut Marko.

"Voor deze race, ja," aldus Helmut Marko tegenover Sky DE, wanneer hij de vraag krijgt of de twijfels nu weg zijn over of Red Bull de auto goed genoeg kan afstellen met slechts één vrije training. "We hadden maar één vrije training en hadden geluk dat we die uit konden rijden, omdat de sensor het begaf en de oliedruk dus theoretisch weg was. Maar het komt er op neer dat de auto vanaf de eerste ronde goed in balans was en dat we alleen nog maar meer moesten finetunen."

Toch is Helmut Marko nog niet overtuigd van het feit dat Red Bull de snelste is. Sterker nog, hij is er zeker van dat één concurrent nog een tandje sneller kan: "McLaren en heel duidelijk Lando Norris weer. Maar de McLaren is altijd meteen snel, ongeacht het circuit, ongeacht de temperatuur en ongeacht het bandentype. Dus dat gaat een lastig iets worden gedurende het seizoen en op de zaterdag denk ik dat de temperaturen hoger zullen zijn. We weten nog niet precies hoe de bandenslijtage dan is. Maar als Max na de start op kop ligt, wat normaal is, is de helft van de strijd gestreden."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership