Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko schetst problemen Verstappen in Brazilië: "We weten dat Max daar niet van houdt"

Max Verstappen heeft de poleposition in Brazilië niet op zak. Die ging wonderbaarlijk genoeg naar Kevin Magnussen, maar toch heeft de Red Bull-coureur zich met zijn tweede startplek van een goede uitgangspositie verzekerd.

Geen pole voor Max Verstappen in Brazilië, nadat hij tijdens zijn enige Q3 ronde een fout maakte. Wel pakte hij de tweede startplek voor de sprintrace, op twee tienden van een seconde achter Kevin Magnussen, die vriend en vijand wist te verrassen. Helmut Marko is na afloop van de kwalificatie rustig. Hij vertelt over de problemen die Verstappen op vrijdag had, want in de eerste vrije training klaagde de Nederlander meerdere malen over zijn bolide. Toch had de Red Bull-coureur gewoon pole kunnen pakken als hij geen foutje had gemaakt. "Er is nog veel mogelijk", begint hij zijn verhaal bij het Duitse Sky . "We hadden veel last van onderstuur en dat hebben we niet op kunnen lossen met de afstelling. We weten dat Max niet van onderstuur houdt, maar zonder het verremmen had hij wel de poleposition gepakt."

Verstappen zal winnen

Marko denkt dat het mislopen van de eerste startplek weinig effect zal hebben, want Magnussen zal Verstappen snel langszij zien komen. "We zijn duidelijk sneller dan de Haas", redeneert de Oostenrijker. "Magnussen is een harde vechter, die met iedereen de strijd aangaat. Max gaat er voor, maar zonder al te veel risico. Ik denk dat hij de zege in de sprint op zaterdag gewoon gaat pakken", aldus de Red Bull-adviseur, die tot slot nog zijn oordeelt velt over Ferrari, dat door een foute bandenkeuze bij Leclerc niet verder dan P9 kwam . Sergio Perez zat ondertussen vast achter de Monegask en kwam daardoor niet verder dan P9... "Het is duidelijk dat hun bandenkeuze fout was. We hebben tegen Perez gezegd dat hij Leclerc in moest halen of afstand moest creëren. Toen werd hem verteld dat Ferrari naar binnen zou gaan, maar we kunnen natuurlijk niet voorspellen wat Ferrari plant en doet. Daardoor zat hij achter Leclerc vast..."

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez