Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko schetst problemen Verstappen in Brazilië: "We weten dat Max daar niet van houdt"

Max Verstappen heeft de poleposition in Brazilië niet op zak. Die ging wonderbaarlijk genoeg naar Kevin Magnussen, maar toch heeft de Red Bull-coureur zich met zijn tweede startplek van een goede uitgangspositie verzekerd.

Geen pole voor Max Verstappen in Brazilië, nadat hij tijdens zijn enige Q3 ronde een fout maakte. Wel pakte hij de tweede startplek voor de sprintrace, op twee tienden van een seconde achter Kevin Magnussen, die vriend en vijand wist te verrassen.

Helmut Marko is na afloop van de kwalificatie rustig. Hij vertelt over de problemen die Verstappen op vrijdag had, want in de eerste vrije training klaagde de Nederlander meerdere malen over zijn bolide. Toch had de Red Bull-coureur gewoon pole kunnen pakken als hij geen foutje had gemaakt.

"Er is nog veel mogelijk", begint hij zijn verhaal bij het Duitse Sky. "We hadden veel last van onderstuur en dat hebben we niet op kunnen lossen met de afstelling. We weten dat Max niet van onderstuur houdt, maar zonder het verremmen had hij wel de poleposition gepakt."

Verstappen zal winnen

Marko denkt dat het mislopen van de eerste startplek weinig effect zal hebben, want Magnussen zal Verstappen snel langszij zien komen. "We zijn duidelijk sneller dan de Haas", redeneert de Oostenrijker.

"Magnussen is een harde vechter, die met iedereen de strijd aangaat. Max gaat er voor, maar zonder al te veel risico. Ik denk dat hij de zege in de sprint op zaterdag gewoon gaat pakken", aldus de Red Bull-adviseur, die tot slot nog zijn oordeelt velt over Ferrari, dat door een foute bandenkeuze bij Leclerc niet verder dan P9 kwam

. Sergio Perez zat ondertussen vast achter de Monegask en kwam daardoor niet verder dan P9... "Het is duidelijk dat hun bandenkeuze fout was. We hebben tegen Perez gezegd dat hij Leclerc in moest halen of afstand moest creëren. Toen werd hem verteld dat Ferrari naar binnen zou gaan, maar we kunnen natuurlijk niet voorspellen wat Ferrari plant en doet. Daardoor zat hij achter Leclerc vast..."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"