Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko schuift Vettel naar voren als opvolger bij Red Bull

Kan Sebastian Vettel ergens de komende jaren terugkeren bij Red Bull om op zoek te gaan naar talenten? Helmut Marko ziet zijn rol als geschikte rol voor zijn voormalig pupil, die een punt heeft gezet achter zijn carrière als F1-coureur.

Marko Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een prachtige carrière en met vier wereldtitels op zak, trok Sebastian Vettel de Formule 1-deur na de Grand Prix van Abu Dhabi achter zich dicht. Alhoewel, in zijn rol als coureur.

Volgens Helmut Marko kan het namelijk goed zijn dat de Duitser in de toekomst terugkeert bij Red Bull. Een rol zoals die van Helmut Marko, adviseur die zich bezig houdt met het scouten van aanstormend talent, is Vettel namelijk op het lijf geschreven. .

Dat denkt althans Marko in gesprek met het Duitse Sky. "Het is niet uitgesloten dat Vettel terugkeert in een positie in het management. Ik tik bijna de tachtig aan, dus dat zou wat zijn!"

Geschikte persoon

Volgens Marko zou past de rol helemaal bij Vettel, die zelf nog niet zegt te weten wat hij in de toekomst gaat doen met zijn leven.

"We hebben er over gediscussieerd en ik denk dat zo'n positie hem wel aan zou trekken. Dat kwam wel naar boven in dat gesprek tussen ons. Ik ben er van overtuigd dat de potentie en de persoonlijkheid er is", vertelt de Oostenrijker, die grappend verder gaat met zijn verhaal.

"Maar nu laten we hem wat bomen planten en dan zien we daarna wel wat er gebeurt", zo doelt hij op de vaak activistische agenda van de afzwaaiend Formule 1-coureur.

Horner: "Vettel is overal irritant goed in"

Red Bull-teambaas Horner is het eens met Marko. "Hij is een van die mensen die irritant goed is in alles wat hij of zij doet. Als hij die kant op wil gaan, dan ben ik er zeker van dat hij er heel goed in zou zijn."

"Hij kan mensen namelijk heel goed inschatten en snapt wat iedereen bij kan dragen aan succes. Het is nu aan hem om te kiezen wat hij gaat doen", aldus de teambaas.

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024