Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko sluit terugkeer van problemen voor Verstappen niet uit

Helmut Marko hoopt niet dat het probleem van Max Verstappen tijdens de kwalificatie ook tijdens de Grand Prix van Spanje terugkeert. Verstappen moest met een DRS-probleem zijn jacht op pole staken.

Na een probleem met het DRS-systeem van de bolide van Max Verstappen moest de Nederlander genoeg nemen met de tweede startplaats voor de Grand Prix van Spanje. Helmut Marko noemt het een 'stom probleem' en is voorzichtig met zijn voorspellingen voor zondag. "Hopelijk gebeurt dat niet tijdens de race", zegt hij bij Sky Sports . "Nu is het probleem niet zo tragisch", relativeert de adviseur van Red Bull. "De eerste startrij was nog steeds haalbaar." Verstappen kwam een kwart seconde tekort voor poleposition. Charles Leclerc zal de GP van Spanje starten vanaf de voorste startplaats.

Marko verwacht veel van Perez

Sergio Perez zal de Grand Prix van Spanje starten vanaf de vijfde plaats. Naast Leclerc en Verstappen waren ook Ferrari-coureur Carlos Sainz en Mercedes-coureur George Russell sneller in de kwalificatie. Marko blijft optimistisch over de kansen voor Perez tijdens de race. "Hij staat erom bekend dat hij tijdens de race sterker is." "Ik hoop dus dat we steun van hem krijgen", aldus de man uit Graz. De GP van Spanje zal om 15:00 uur van start gaan op zondag.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie