Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Marko: "Verstappen is in allerlei opzichten uitzonderlijk"

Max Verstappen is pas 22 jaar, maar begint op 15 maart aan zijn zesde seizoen in de Formule 1. De keuze van Helmut Marko om Verstappen op 17-jarige leeftijd te laten debuteren was een risico, maar betaalde zich direct uit. Volgens Marko is het echter geenszins een verrassing dat Verstappen zo goed heeft gepresteerd. De kwaliteiten van de Nederlander zijn simpelweg uitzonderlijk.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Helmut Marko is nog altijd enorm tevreden met zijn getalenteerde pupil Max Verstappen. De Nederlander blijft al zijn verwachtingen evenaren of overtreffen en mag zich inmiddels de absolute kopman binnen het Formule 1-team van Red Bull noemen. In gesprek met Motorsport.com is de Oostenrijker dan ook vol lof over hoe de Nederlandse coureur zich in het veelbewogen 2019 heeft gehouden.

"Max (Verstappen, red.) is in allerlei opzichten uitzonderlijk. Hoe hij de rol van teamleider op zich moest nemen na het plotselinge vertrek van Daniel Ricciardo, dat was niet niks. Hij heeft dat geweldig gedaan. Verstappen had verspreid over het seizoen een klein aantal incidenten, maar die deden niets af aan zijn prestaties. Zijn jaar was uitermate geslaagd", stelt Marko.

Na vijf succesvolle jaren van Verstappen in de Formule 1 kan Marko hierom ook niet zeggen dat het een verkeerde keus is geweest om zijn veelbelovende pupil al op zeventienjarige leeftijd in de Formule 1 te plaatsen. "Mijn besluit om Verstappen destijds naar de Formule 1 te halen was voor veel mensen een struikelblok. Er kwamen veel emoties en reacties los om de keuze, maar zelfs als ik het kon, dan zou ik niets veranderen aan hoe het toen is verlopen", concludeert de adviseur van het Red Bull-team.

3 reacties

    Breaking Nederlandse Dakar-coureur Edwin Straver overleden