Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko wijst doorslaggevende reden aan voor Red Bull-behoud Verstappen

Helmut Marko was tijdens het weekend in Hongarije in het nieuws vanwege zijn aangepaste contract bij Red Bull Racing. Volgens de adviseur heeft dat geen direct gevolg voor Max Verstappen. De Oostenrijker geeft nu aan hoe Red Bull er definitief voor kan zorgen dat Verstappen niet meer over een eventuele overstap nadenkt.

Verstappen Marko Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het begin van het seizoen verliep zeer onrustig bij Red Bull Racing. Teambaas Christian Horner werd beschuldigd van mogelijk grensoverschrijdend gedrag en Helmut Marko zou worden geschorst. Tussendoor bemoeide Jos Verstappen zich er ook nog mee, waardoor er extra olie op het vuur werd gegooid. Topontwerper Adrian Newey kondigde ook nog aan te vertrekken bij Red Bull. Inmiddels lijkt de rust weer wat te zijn teruggekeerd en is het zeer waarschijnlijk dat Max Verstappen ook in 2025 bij Red Bull blijft rijden.

Over de toekomst van de Nederlander werd namelijk zeer veel gesproken in de onrustige tijd bij Red Bull. Hij werd daarbij hevig aan Mercedes gelinkt. Verstappen gaf in ieder geval aan dat hij zijn toekomst min of meer aan Marko verbond. In één van de clausules in het contract van de adviseur zou namelijk staan dat als Marko het team gedwongen zou moeten verlaten, Verstappen ook direct onder zijn contract zou kunnen uitkomen. Maar inmiddels is het contract van de Oostenrijker aangepast, zo meldde de Telegraaf afgelopen weekend.

De eerder gememoreerde clausule zou in het aangepaste contract van Marko niet meer gelden. Dat zou er indirect voor moeten zorgen dat Verstappen bij Red Bull blijft. Maar de Oostenrijker vertelde na de GP van Oostenrijk het volgende over zijn contract. "Nee, het is zeker niet zo dat Max nu meteen blijft, omdat ik dat doe. Het is immers mijn contract dat is aangepast. In wat voor vorm dat gebeurde ga ik natuurlijk niet in het openbaar bespreken." Volgens Marko heeft het dan ook 'geen directe gevolgen voor Verstappen'.

Tegenover F1-Insider vertelt Marko wat er moet gebeuren om Verstappen binnenboord te houden. "Nu gaat het erom, om de auto weer te verbeteren en Max een goed gevoel te geven. Dan heeft hij geen reden meer om aan verandering te denken. Het zal weer rustiger worden. Hij is de beste coureur in de Formule 1, hij maakt het verschil. Hij weet ook dat wij dat weten."

In de tijd van de move van Sebastian Vettel van Red Bull naar Ferrari, en ook lange tijd daarna, is Marko het echter over het volgende eens. "Reizigers mogen niet worden tegengehouden." Maar dit geldt duidelijk niet voor Verstappen. "Het is anders met Max", zo sluit Marko af.

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot