Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko wijst twee Verstappen-concurrenten aan: "Zij zouden dichter op Max zitten dan Perez"

Max Verstappen is in bloedvorm. Niets of niemand kan momenteel iets tegen hem in brengen. Teamgenoot Sergio Perez rijdt op grote achterstand, maar dat kan Helmut Marko hem wel vergeven. Verstappen is immers van een ander niveau.

Perez Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Met tien zeges in twaalf Grands Prix, met tweede plekken in de twee andere races, gaat Max Verstappen ruimschoots aan de leiding in het Formule 1-kampioenschap 2023. Sergio Perez volgt op een enorme achterstand van 125 punten.

Helmut Marko zag hoe Checo in België wederom op 23 seconden werd gereden door Verstappen, maar pakte op die manier wel de tweede plaats. De Red Bull-adviseur kan het zijn coureur vergeven dat de achterstand zo groot is. Verstappen presteert momenteel nou eenmaal ongelooflijk goed.

Slechts twee andere coureurs in de F1 zouden in de Red Bull van Perez misschien een grotere vuist kunnen maken tegen Verstappen, Marko. "Tweede worden achter Verstappen is als een overwinning. Geen enkele andere coureur kan hem bijhouden. Misschien dat Fernando Alonso en Lewis Hamilton dichter op Max zouden zitten, maar niemand kan hem op dit moment verslaan."

"Ik weet hoe goed Max is en daar moeten we rekening mee houden (bij het beoordelen van Perez, red.). Hij zorgt voor de banden en gaat alsnog snel. Hij kan de race heel goed lezen en hij ligt met wat hij doet zo ver voor op de rest. Dat was in het verleden al zo. Hij heeft een enorme capaciteit in zijn hoofd. Heel, heel speciaal", geniet Marko.

Overigens is niet alleen Verstappen heel goed bezig, Red Bull draait als een geoliede machine. Marko gunt zijn personeel dan ook wat rust in augustus. "Wat het team doet is eveneens ongelooflijk. Het hele team, de pitstops, de strategie, de coureurs. En ook nog wat entertainment!", doelt hij op de discussies tussen Verstappen en zijn engineer. "Ik zou graag door willen gaan met het seizoen, maar voor de hard werkende mensen, de monteurs, is wat vrije tijd goed."

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"