Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko wil profiteren van 'ongebruikelijke' Mercedes-situatie: "Dit is voor het eerst"

De situatie bij Mercedes is zorgelijk, dat vindt ook Red Bull-adviseur Helmut Marko. Op motorvermogen is de renstal teruggezakt in de pikorde. Volgens Marko moeten de concurrenten hiervan profiteren zo lang het nog kan.

Hamilton Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mercedes kijkt terug op een teleurstellende kwalificatie in Saoedi-Arabië. Lewis Hamilton kwam niet verder dan Q1, terwijl George Russell nog maar net Q3 kon halen. Helmut Marko ziet dat het team vooral op motorvermogen is teruggezakt, zo legt hij uit bij het Oostenrijkse ServusTV. De pikorde is volgens hem duidelijk.

"Ferrari staat voor", zo trapt hij af. "Of eigenlijk: Red Bull Powertrains staat tweede en Mercedes, wat ongebruikelijk is, staat op de derde plaats. Ik denk dat dat voor het eerst is. Het is heel ongebruikelijk dat ze niet gewoon de motor hoeven open te schroeven om vooraan te staan."

Marko ziet meerdere problemen bij Mercedes

"Ferrari heeft nog een voordeel, vooral als we kijken naar elektrisch vermogen", moet Marko toegeven. Hier komt volgens hem zo snel mogelijk verandering in. Toch kan hij niet klagen, vooral niet als hij de stand van zaken bij Red Bull vergelijkt met de problemen bij Mercedes. "Zij stuiteren het meest."

"Dat kan je duidelijk zien in de remzones als Hamiltons hoofd op en neer gaat, maar ik denk dat het een kwestie van tijd is. Als ze dit probleem verhelpen, dan kunnen ze beginnen aan het finetunen van de bolide."

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull