Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko ziet één obstakel voor nieuwe zege Verstappen: "Dat wordt absoluut lastig"

Max Verstappen gaat in Japan vanaf pole op zoek naar succes en de wereldtitel bij de constructeurs. Helmut Marko ziet een gevaarlijke spelbreker in Japan, al beseft hij snel dat het talent van Verstappen er waarschijnlijk voor gaat zorgen dat het wel goed komt.

Verstappen start na twee GP-weekenden zonder pole op deze zondag weer vanaf de eerste startplek. In zijn kielzog zien we twee McLaren-bolides op de startgrid. In gesprek met ORF blikt Helmut Marko vooruit op de race. Hij hoopt van harte dat Verstappen bij de start zijn leiding vast kan houden. "We moeten zien of Verstappen de McLarens in toom weet te houden in de race, want de bandenslijtage is extreem hoog. Het wordt absoluut lastig om het te redden met maximaal twee pitstops." "Ik hoop vooral dat we de leiding behouden bij de start, zodat Max zijn tempo zelf kan gaan variëren. McLaren heeft een nog groter voordeel als het warmer wordt, want zij hebben twee sets nieuwe harde banden, wij slechts een. Als het echter een tweestopper is en wij de leiding behouden bij de start, dan denk ik echter dat we winnen." Er is namelijk niet veel anders dat Verstappen zou kunnen stoppen, benadrukt Marko. "We zagen dat Max in Q2 al fenomenaal was op gebruikte banden, wat je normaal 0,5 à 0,7 seconde aan performance kost, en net zo snel was als de rest op nieuwe banden. Hij is van wereldklasse als het aankomt op bandenmanagement." "Als er niets buitengewoons gebeurt, zijn we dus positief gestemd", aldus de Oostenrijker, die hoopt dat Red Bull zich in Suzuka tot wereldkampioen kan kronen. De karaokebar, is die al geboekt voor zondagavond? "Nee, nee, alles en iedereen gaat snel terug naar Europa, maar onze marketingafdeling zal vast wel iets leuks hebben gepland. Het is sowieso belangrijk om hier in Japan, bij onze motorpartner Honda, kampioen te worden."

En Checo dan?

Achter Verstappen moet Perez vanaf P5 vertrekken. Gaat hij de strijd met McLaren en Ferrari aan, zo wordt er aan Marko gevraagd. De Red Bull-adviseur benadrukt dat men met Mercedes, startend vanaf P7 en P8, ook in de gaten moet houden. "Ik geloof dat zij tijdens de race ook dichter op ons zullen komen, want zij doen het heel goed qua bandenslijtage. Dat wordt dus interessant om te zien."

Viaplay
x
Max Red Bull-engineer onthult: "Verstappen ontsnapte aan uitvalbeurt"