Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko ziet Verstappen terug in de dominantie van Leclerc

Red Bull-adviseur Helmut Marko is zeer onder de indruk van Charles Leclerc, de leider in het F1-kampioenschap. Hij vergelijkt de dominantie van de Ferrari-coureur met de prestaties van Max Verstappen tijdens zijn kampioensjaar.

Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Tijdens de eerste drie Formule 1-races van het seizoen waren het Charles Leclerc en Max Verstappen die konden vechten voor de overwinningen. De Ferrari-coureur won twee van de drie races en heeft - mede door twee uitvalbeurten van Verstappen - een ruime voorsprong in het wereldkampioenschap. Leclerc is tot nu toe de te kloppen coureur, terwijl bij Red Bull problemen moeten worden opgelost.

Ondertussen ziet menig F1-prominent een waardig titelkandidaat in Leclerc. Ook Helmut Marko spreekt zijn lof uit over de Monegask, die veel beter is geworden dit jaar. "Leclerc heeft een stuk minder gewonnen dan Max en vorig jaar stond Carlos Sainz nog op gelijke voet met hem", zegt hij in gesprek met F1 Insider. "Maar Leclerc kan veel beter met de nieuwe Ferrari overweg."

"Hij rijdt extreem snel en foutloos. Zijn vertrouwen is enorm toegenomen", looft de Red Bull-adviseur, die hem vergelijkt met Verstappen. "Het doet me een beetje denken aan Max zijn soevereiniteit van vorig jaar. Nu moeten we alleen nog bekijken hoe we die dominantie gaan doorbreken."

Is de F1 klaar voor de nieuwe generatie?

Marko denkt dat er een wisseling van de wacht komt binnen de Formule 1, waarbij de jongere coureurs de hoofdrol gaan spelen. "Met Verstappen, Leclerc, Lando Norris en George Russell hebben we nu vier coureurs die zichzelf tijdens de komende jaren gaan 'vormen'", voorspelt hij. Het is volgens Marko nog maar de vraag hoe lang de oudere coureurs nog meedoen, bijvoorbeeld Lewis Hamilton.

"Hamilton heeft nog steeds een bak aan ervaring. Je kon dat vorig jaar vaak zien, vooral tijdens het klokken van tijden met banden die er bijna aan waren. Er komt echter een punt wanneer ze niet meer meekunnen met de enthousiaste jongelingen en hun pure snelheid. In het geval van Sebastian (Vettel) komt daar ook nog bij kijken dat hij het meest is benadeeld door de auto."

Vettel kan echter geen kant op, want ook stoppen zal hij niet snel doen. "In het midden van het seizoen stoppen past niet bij het sterke karakter van Sebastian", vindt Marko, die lange tijd heeft samengewerkt met Vettel. "Er moet verbetering komen vanuit het team, anders blijft het lastig om gemotiveerd te blijven. Het doet in ieder geval erg veel pijn om een viervoudig wereldkampioen in deze situatie te zien."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull