Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Marko ziet zorgwekkende ontwikkeling: "Dit is normaal Verstappen-weer"

Het was een lastige derde vrije training voor de teams in aanloop naar de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië. De regen zorgde er namelijk voor dat de teams weinig relevante data konden verzamelen, zo zag ook Red Bull-adviseur Helmut Marko.

Marko Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Helmut Marko gaf na afloop van de vrijdag op Silverstone aan dat Red Bull Racing vooral te veel tijd in de langzame bochten verloor. De derde vrije training leverde echter weinig bruikbare data op voor een verdere analyse op een droge baan, omdat de regen roet in het eten gooide.

"Het zorgde voor verwarring. We zitten negen tienden van de beste tijd af. En zelfs in de laatste run, waar sommige anderen sneller waren ondanks de lichte regen, hebben we geen enkele verbetering weten te bereiken. We draaien onze rondjes op dit moment, terwijl dit soort weer normaal gesproken Verstappen-weer is", zo vertelt Marko tegenover ORF.

"Het is moeilijk en we moeten afwachten. Misschien waren we te conservatief in de hele set-up of in de hele benadering. Je moet meer experimenteren met de luchtdruk. Laten we kijken hoe het weer zich ontwikkelt en dan hopen we dat we de goede kant op kunnen gaan."

Dan richt Marko richt ook nog even kort op de kwalificatie. Ook al is de Oostenrijker geen weerman, hij heeft wel een idee welk weer de coureurs tegemoet kunnen zien. "Ik denk dat je met zekerheid kunt zeggen dat het geen droge kwalificatie wordt, hoewel de baan hier erg snel opdroogt ondanks de lage temperaturen. En we hebben bij Mercedes gezien dat ze wat tijd wonnen in de langzame bochten en ze hebben daar dus wat meer downforce op de auto gezet. Je gaat dan kijken in de richting van regen, want de voorspelling voor de zondag is ook slecht."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x