Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Marquez deklasseert de concurrentie tijdens GP van Aragon

Marc Marquez heeft met grote overmacht de Grand Prix van Aragon gewonnen. De zevenvoudig wereldkampioen was een klasse apart tijdens de race en reed de concurrentie op grote achterstand. Achter Marquez eindigde Andrea Dovizioso als tweede, voor Jack Miller die derde werd. Valentino Rossi stelde met een achtste plaats zwaar teleur.

Marquez aragon zaterdag 2019 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Marc Marquez vertrok vanaf poleposition en liet er bij de start geen gras over groeien, de Honda-rijder sloeg direct een groot gat naar de concurrentie. Bij de eerste doorkomst leidde hij de race dan ook al met een dikke seconde voorsprong op de nummer twee Jack Miller. Ver achter hem waren het Franco Morbidelli en Alex Rins die met elkaar in aanraking kwamen en dat resulteerde in een uitvalbeurt voor de Italiaan, die zijn weg na de crash niet meer kon vervolgen. Veroorzaker Rins bleef wel recht en kon zonder problemen weer verder rijden, niet veel later werd de Spanjaard echter bestraft voor zijn overmoedige actie met een 'long lap penalty' waardoor hij nog verder terugviel.

Op ruime achterstand van Marquez ontstond er een mooi duel voor de tweede plek tussen Vinales, Miller en Quartararo. Na enkele ronden kwam Vinales echter op gang en passeerde zij vrij eenvoudig concurrenten Miller en Quartararo.

De Spanjaard leek dan ook lange tijd op weg te zijn naar de tweede plaats, maar uiteindelijk was Dovizioso een maatje te groot voor de Yamaha-rijder. De Italiaan reed een prachtige race en mocht de tweede plek op het podium beklimmen. Merkgenoot Miller profiteerde van 'Dovi' en slaagde erin om in de laatste ronde ook Vinales te passeren, met een schitterende derde plek als gevolg voor de Ducati-rijder.

In het achterveld vonden er een aantal mooie duels plaats mede door de terugval van Rins. Na de ongelukkige actie in het begin van de race vocht de Suzuki-rijder zich terug naar voren en eindigde hij de race als negende, één plek achter Valentino Rossi. De negenvoudig wereldkampioen eindigde de race op een zeer teleurstellende achtste plaats.

Door zijn overwinning gaat Marquez nog ruimer aan kop in de strijd om de wereldtitel en is het een kwestie van tijd voordat hij de achtste wereldtitel op zijn naam mag schrijven.

Uitslag race GP Aragon 2019

Pos Coureur Merk
1. Marc Marquez Honda
2. Andrea Dovizioso Ducati
3. Jack Miller Ducati
4. Maverick Vinales Yamaha
5. Fabio Quartararo Yamaha

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden