Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Marquez klasse apart tijdens kwalificatie GP van Aragon

Marc Marquez heeft zaterdag met grote voorsprong de poleposition veroverd op het circuit van Aragon. Tijdens de kwalificatie op zaterdag was de zevenvoudig wereldkampioen een klasse apart waardoor hij zondag vanaf poleposition zal vertrekken. De tweede plek ging uiteindelijk naar Fabio Quartararo die in een uiterste poging zelfs nog een gooi deed naar de poleposition. De derde plek ging naar Maverick Vinales. Valentino Rossi zal zondag als zesde van start gaan.

Marquez aragon zaterdag 2019 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Q1

Jorge Lorenzo heeft het dit seizoen niet eenvoudig en moest ook dit keer weer via Q1 zien door te stoten naar het tweede gedeelte van de kwalificatie. Dat lukte de vijfvoudig wereldkampioen echter niet. De Honda-rijder eindigde op ruime afstand van de snelste rijders als tiende waardoor hij zondag vanaf de twintigste plek van start gaat.

Voorin was de strijd des te spannender doordat er een ferme strijd plaatsvond tussen Rins, Morbidelli en Petrucci. Uiteindelijk was het Yamaha-rijder Franco Morbidelli die de snelste was en eindigde Andrea Iannone verrassend nipt achter zijn landgenoot als tweede. De Aprilia-rijder maakte optimaal gebruik van het 'sleepje' van zijn landgenoot. Een zichtbaar teleurgestelde Rins zal de race in Spanje vanaf plek 13 beginnen.

Q2

Tijdens het tweede gedeelte van de kwalificatie-sessie zette Marquez direct de toon. De Honda-rijder reed in zijn tweede ronde een tijd die maar liefst 0,8 seconde sneller was dan de nummer twee, Quartararo. Tijdens de tweede run nam de Spanjaard dan ook geen risico's en brak hij zijn laatste ronde zelfs af.

Dat bleek bijna nog verkeerd af te lopen voor Marquez aangezien Quartararo in zijn allerlaatste ronde in de eerste drie sectoren sneller was dan de Honda-rijder. Uiteindelijk liet het Franse talent in de laatste sector nog net wat tienden liggen en moest hij genoegen nemen met een tweede startplaats. Naast hem op de grid zal hij zondag merkgenoot Vinales zien die de kwalificatie als derde eindigde. Rossi zal de race op Aragon aanvangen vanaf de zesde plaats.

De race start zondag al om 13:00 doordat ook de Formule 1 Grand Prix van Singapore op het programma staat.

Uitslag kwalificatie GP van Aragon 2019

Pos. Coureur Team
1. Marc Marquez Honda
2. Fabio Quartararo Yamaha
3. Maverick Vinales Yamaha
4. Jack Miller Ducati
5. Aleix Espargaro Aprilia

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"