Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Marquez verovert in Japan op Honda-motor tiende poleposition van 2019

Marc Marquez heeft zaterdag zijn tiende poleposition van het jaar veroverd. Tijdens de vorige GP in Thailand werd de Honda-rijder voor de achtste keer in zijn carrière wereldkampioen en dat feestje wilde de Spanjaard nog even verlengen. Voor het thuispubliek van zijn motorleverancier Honda was Marquez een klasse apart en bleef hij Yamaha-rijders Franco Morbidelli en Fabio Quartararo ruimschoots voor.

Marquez Japan kwalificatie 2019 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Q1

In het eerste gedeelte van de kwalificatie moest Alex Rins zich zien te plaatsen voor het tweede gedeelte van de sessie. De Suzuki-rijder komt vaker pas gedurende een raceweekend op gang en dat bleek ook in Japan het geval te zijn. Gedurende de Q1-sessie leek de Spanjaard niet door te gaan naar het tweede gedeelte van de kwalificatie, maar in zijn allerlaatste ronde veroverde Rins alsnog de tweede plek achter Cal Crutchlow. Zo mochten de Brit en Rins zich klaarmaken voor de Q2-sessie. Vijfvoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo beleeft ook op het thuiscircuit van zijn werkgever een moeilijk weekend en kwam tijdens de kwalificatie niet verder dan een negentiende plek.

Q2

Favoriet voor de poleposition voorafgaand aan de sessie was onlangs achtvoudig wereldkampioen geworden Marc Marquez. De Spanjaard liet op vrijdag al een sterke indruk achter en de Honda-rijder liet er tijdens de eerste ronden van de sessie dan ook geen gras over groeien. Marquez was direct ruim een halve seconde sneller dan de rest van het veld, waardoor het duidelijk was dat hij zijn tiende poleposition van het seizoen zou veroveren.

Achter Marquez was het opvallend genoeg Franco Morbidelli die in zijn laatste snelle ronde de tweede plek veroverde voor zijn teamgenoot Fabio Quartararo, die derde werd. Valentino Rossi zal zondag vanaf een teleurstellende tiende plek van start gaan.

De race gaat zondagochtend om 8 uur Nederlandse tijd van start en zal live te volgen zijn op Eurosport.

Uitslag kwalificatie Japan 2019

Pos. Coureur Team
1. Marc Marquez Honda
2. Franco Morbidelli Yamaha
3. Fabio Quartararo Yamaha
4. Maverick Vinales Yamaha
5. Cal Crutchlow Honda

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi