Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Marquez verovert in stijl zesde MotoGP-wereldtitel met prachtige overwinning in Thailand

Marc Marquez heeft zondag zijn achtste wereldtitel veroverd. De Honda-rijder was tijdens de Grand Prix van Thailand een maatje te groot voor de rest van het veld en veroverde door zijn overwinning zijn zesde wereldtitel in de koningsklasse van het MotoGP-circus. Op het Chang International Circuit eindigde Fabio Quartararo als tweede en Maverick Vinales als derde. Valentino Rossi stelde opnieuw teleur met een achtste plek.

Marc Marquez thailand 2019 zat
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Marc Marquez is zondag de MotoGP-wereldkampioen van 2019 geworden. De Spanjaard reed een subliem jaar en kon daardoor al vier races voor het einde de titel in de koningsklasse van de motorsport veroveren. Ook in Thailand liet de Repsol Honda-rijder andermaal zien van een ander niveau te zijn dan de rest van het veld.

Jack Miller mocht vanaf de zesde plek starten, maar liet zijn motor afslaan op de grid waardoor hij werd gedwongen om vanuit de pitstraat te starten. Ducati-rijder Dovizioso had een betere start en klom direct op naar de vierde plek. De Italiaan moest Marquez in Thailand voor zien te blijven om nog uitzicht te kunnen houden op de wereldtitel.

Vooraan was het Quartararo die met een zeer strak tempo het veld direct uiteen reed. Alleen Marquez was in staat om het tempo van de jonge Fransman te volgen. Verder naar achteren vonden er relatief weinig duels plaats en maakte negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi een zeer moeizame race mee. De Italiaan eindigde uiteindelijk als achtste.

Halverwege de race dichtte Marquez het gat met Quartararo en werd het snel duidelijk dat de Spanjaard zijn wereldtitel ging binnenhalen met een overwinning op het Chang International Circuit in Thailand. Toch probeerde de Yamaha-rijder zijn eerste plek met hand en tand te verdedigen, maar was hij niet opgewassen tegen de gouden Honda-Marquez combinatie.

Het duurde echter tot de laatste ronde voordat Marquez het jonge talent definitief achter zich kon laten. Quartararo ging Marquez in de laatste bocht nog een keer voorbij maar reed te snel en schoot daardoor rechtdoor. Daardoor won Marquez zijn achtste wereldtitel in stijl met een prachtige overwinning. Achter het tweetal eindigde Vinales als derde.

Raceuitslag Grand Prix van Thailand 2019

Pos Coureur Team
1. Marc Marquez Honda
2. Fabio Quartararo Yamaha
3. Maverick Vinales Yamaha
4. Andrea Dovizioso Ducati
5. Alex Rins Suzuki

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'