Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Felipe Massa

Massa wil koste wat het kost gerechtigheid voor crashgate: "Zal vechten tot het eind"

Afgelopen week werd bekend dat Felipe Massa officieel een rechtszaak heeft aangespannen tegen de FIA, de FOM en Bernie Ecclestone. De Braziliaan wil een schadevergoeding, omdat hij na crashgate het kampioenschap van 2008 misliep. Massa is aanwezig bij de Formule E-race in Sao Paulo en reageerde tegenover RacingNews365 op de rechtszaak.

Felipe Massa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Goed, wat is er ook alweer aan de hand? Felipe Massa heeft een rechtszaak aangespannen tegen de FIA, FOM en Bernie Ecclestone. De Braziliaan wil een schadevergoeding voor de uitkomst van het kampioenschap in 2008. Lewis Hamilton pakte toen de titel door in de laatste bocht van de laatste race in Brazilië Timo Glock te passeren, maar Massa had waarschijnlijk het kampioenschap gewonnen als de Grand Prix van Singapore niet gemanipuleerd was.

Daar crashte Nelson Piquet jr. namelijk bewust om teamgenoot Fernando Alonso de zege te schenken, een zaak die later bekend kwam te staan onder de noemer 'crashgate'. Massa liep punten mis en wil ook een schadevergoeding zien omdat Ecclestone en Max Mosley, de machthebbers van dat moment, zeiden dat ze hetzelfde jaar nog wisten van de zaak. In 2009 kwam crashgate pas officieel aan het licht. Massa vindt het schandaal een overtreding van de FIA-reglementen.

Zijn Braziliaanse advocaat gaf de volgende reden voor de rechtszaak. "Massa wil een verklaring dat de FIA haar reglement heeft geschonden door de crash van Nelson Piquet Jr. niet meteen te onderzoeken in 2008. Massa zou dat jaar het kampioenschap hebben gewonnen. Massa eist een schadevergoeding voor het aanzienlijke financiële verlies dat hij heeft geleden door het falen van de FIA, waaraan ook de heer Ecclestone en FOM medeplichtig waren. Pogingen om tot een minnelijke schikking te komen zijn mislukt, waardoor Massa geen andere keuze heeft dan een juridische procedure starten."

Massa reageert

Nu heeft Massa kort maar krachtig gereageerd op de start van de procedure. De Braziliaan is strijdbaar tegenover RacingNews365. "Ik denk eigenlijk dat ik alles er al over heb gezegd. Ik heb in de interviews gezegd dat we zullen vechten tot het eind. Het hangt niet meer van mij af. De advocaten zijn er mee bezig en we hebben een geweldige groep professionele mensen die aan de zaak werken."

Massa gelooft heilig in een goed resultaat. "Ik geloof echt dat we een goede zaak hebben en dat we kunnen winnen. We vechten voor gerechtigheid, want het is niet eerlijk wat er met mij is gebeurd. Dat kan ik er over zeggen."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract