Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen droeg steentje bij aan Red Bull-deal De Vries

De zaterdagmorgen op het Japanse circuit van Suzuka begon met geweldig Nederlands Formule 1-nieuws. Nyck de Vries is in 2023 de tweede Nederlandse Formule 1-coureur op de grid. Die eerste, Max Verstappen, deed een goed woordje voor hem bij Red Bull.

Iets na de klok van 02:00 uur Nederlandse tijd werd officieel bekendgemaakt wat RacingNews365 eerder deze week al kon onthullen : Nyck de Vries rijdt in 2023 bij AlphaTauri en wordt in zekere zin dus een Red Bull-'teamgenoot' van Max Verstappen. Laatstgenoemde deed volgens De Vries een goed woordje voor hem. Alles kwam natuurlijk in een stroomversnelling toen Nyck de Vries op geweldige wijze voor Alexander Albon inviel in de Grand Prix van Italië. Nog geen week later zat hij bij Helmut Marko aan tafel. Marko stond op het punt Pierre Gasly kwijt te raken aan Alpine en dus zocht hij een vervanger om het AlphaTauri-zitje over te nemen. Zijn oog viel op Colton Herta, maar die kreeg geen superlicentie en dus kwam de uitvalbeurt van De Vries op het juiste moment.

Een goed woordje van Verstappen

"Alles is in een stroomversnelling geraakt toen ik met Marko een afspraak had in Graz (Oostenrijk, red.)", aldus De Vries in gesprek met de Telegraaf . Hij had zelf met zijn prestaties een goed woordje voor zichzelf gedaan en vanuit de Red Bull-gelederen kwam er tevens steun van Verstappen. "Hij heeft een goed woordje voor me gedaan, dat klopt", vertelt de toekomstig AlphaTauri-coureur, die op de maandag na de race op Monza nog een hapje at met Verstappen: "Toen hebben we het er nog een beetje over gehad. Hij was heel lovend, naar de media toe, maar dus ook binnen Red Bull. Daarmee heeft hij zeker zijn steentje hieraan bijgedragen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi