Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Max Verstappen is het resultaat van het ultieme experiment"

Max Verstappen is een zeldzaam groot talent in de Formule 1. Vanuit zijn jonge jaren had hij twee belangrijke zaken mee en juist dat heeft hem zo goed gemaakt.

Als je een analyse loslaat op de vraag wat Max Verstappen als autocoureur zo goed maakt, kun je dat terugbrengen tot twee doorslaggevende elementen. Dat is precies wat Formule 1-verslaggever Mark Hughes doet in The Race F1 Podcast . "Max Verstappen is het resultaat van het ultieme experiment waarbij nature (talent) wordt gecombineerd met nurture (opvoeding). Dat maakt dat hij zo ontzettend gedreven is om steeds maar meer uit zichzelf te halen." Het talent heeft Max Verstappen niet enkel van vader Jos Verstappen, maar zeker ook van moeder Sophie Kumpen, ooit een zeer begenadigd karter. Al vanaf zijn jonge jaren nam Max Verstappen vrijwel elk stuur ter hand, om zo zijn leven lang ervaring op de te bouwen. Het stukje opvoeden tot autocoureur werd natuurlijk vooral gedaan door Jos Verstappen, die volgens de panelleden van de podcast alle credits verdient daarvoor: "Geen enkele andere coureur heeft een soortgelijke opleiding kunnen doorlopen, zelfs niet Lewis Hamilton met de begeleiding die McLaren hem bood."

Men haalt een voorbeeld aan van een methode die Jos Verstappen gebruikte om zijn zoon een completere, betere coureur te maken: "Het ging hen niet zomaar om het winnen, het ging om leren en om het winnen tegen de verwachtingen in." "Jos heeft ooit verteld dat hij de koppeling van de kart weigerde van een druppel olie te voorzien, waardoor Max harder moest werken. Hij moest zijn weg naar voren zien te knokken en die mentaliteit die toen gekweekt is, zien we nog steeds bij hem terug." De opvoeding van Max Verstappen, gecombineerd met het rauwe talent dat hij heeft geërfd, maakt dat hij zo goed en volgens het panel alleen nog maar beter wordt: "Hij lijkt er niet op dat het hem in de opbouw van de enorme rijkheid aan lessen en ervaring aan iets ontbrak, waardoor hij nu domme fouten zou maken. En dat terwijl hij, jong als hij is, alleen nog maar beter wordt."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024