Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen met vertrouwen de winter in

Het Formule 1 team van Red Bull kon de ijzersterke maand oktober geen vervolg geven in november. Na de mindere GP van Brazilië was het team in Abu Dhabi ook niet in staat om te knokken voor de ereplaatsen. Max Verstappen gaat desondanks met een positief gevoel de winter in.

De laatste race van het seizoen bracht een vijfde plaats voor Max Verstappen. De GP van Abu Dhabi was een doodsaaie race, waarin niets te genieten viel. Verstappen merkte dan ook koeltjes op dat hij bijna in slaap viel. Hij zat de hele race klem achter Kimi Raikkonen, maar inhalen was onmogelijk in Abu Dhabi. " Ik viel bijna in slaap, maar onze snelheid was wel goed. Als ik Kimi had kunnen passeren dan denk ik dat ik naar Vettel toe had kunnen rijden." Max Verstappen schaart zich achter de coureurs die kritiek uitten op het Yas Marina circuit. Inhalen is onmogelijk lieten veel coureurs weten. " Lewis kon ook niet voorbij komen aan Valtteri en was duidelijk sneller."

In Abu Dhabi zagen we het beeld van het hele seizoen. Coureurs die op gaten van ongeveer twee seconden in een treintje rijden. Dichterbij rijden is niet mogelijk doordat de achterste auto downforce verliest en zijn banden oprookt. Een aanpassing van het circuit is volgens Verstappen dan ook geen oplossing. " Ze moeten eerst aan de auto's gaan werken. Er moet een aanpassing komen zodat we veel dichter achter de voorganger kunnen rijden."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie