© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen met vertrouwen de winter in

27 nov. 2017 07:05 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Red Bull kon de ijzersterke maand oktober geen vervolg geven in november. Na de mindere GP van Brazilië was het team in Abu Dhabi ook niet in staat om te knokken voor de ereplaatsen. Max Verstappen gaat desondanks met een positief gevoel de winter in.

Verstappen viel bijna in slaap tijdens GP Abu Dhabi

De laatste race van het seizoen bracht een vijfde plaats voor Max Verstappen. De GP van Abu Dhabi was een doodsaaie race, waarin niets te genieten viel.

Verstappen merkte dan ook koeltjes op dat hij bijna in slaap viel. Hij zat de hele race klem achter Kimi Raikkonen, maar inhalen was onmogelijk in Abu Dhabi.

"Ik viel bijna in slaap, maar onze snelheid was wel goed. Als ik Kimi had kunnen passeren dan denk ik dat ik naar Vettel toe had kunnen rijden."

Max Verstappen schaart zich achter de coureurs die kritiek uitten op het Yas Marina circuit. Inhalen is onmogelijk lieten veel coureurs weten.

"Lewis kon ook niet voorbij komen aan Valtteri en was duidelijk sneller."

In Abu Dhabi zagen we het beeld van het hele seizoen. Coureurs die op gaten van ongeveer twee seconden in een treintje rijden. Dichterbij rijden is niet mogelijk doordat de achterste auto downforce verliest en zijn banden oprookt. Een aanpassing van het circuit is volgens Verstappen dan ook geen oplossing.

"Ze moeten eerst aan de auto's gaan werken. Er moet een aanpassing komen zodat we veel dichter achter de voorganger kunnen rijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen