Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nikita Mazepin

Mazepin krijgt eerste strafpunt en tik op de vingers van FIA

Nikita Mazepin heeft zijn eerste punt in de Formule 1 te pakken. Zijn eerste strafpunt, wel te verstaan. De Rus kreeg de reprimande van de wedstrijdleiding voor het negeren van de blauwe vlaggen tijdens de Grand Prix van Portugal.

Mazepin Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Het was een race om snel te vergeten voor Nikita Mazepin. De Haas-coureur reed helemaal achteraan en kon het niemand voor hem echt moeilijk maken. Niemand behalve Sergio Perez, die op het moment dat hij Mazepin tegenkwam aan de leiding van de race lag.

Mazepin had al een aantal blauwe vlaggen gekregen, maar gaf hier overduidelijk geen gehoor aan. Het leverde hem vervolgens bijna een touché op met Perez, ware het niet dat de Mexicaan vlak voor de apex van bocht drie achter de Rus vol in de ankers moest om een aanrijding te voorkomen.

De wedstrijdleiding had genoeg gezien en besloot om Mazepin daarvoor een tijdstraf van vijf seconden te geven. Ook kreeg de Rus een strafpunt op zijn Formule 1-licentie voor het negeren van maar liefst vijf blauwe vlaggen.

Strafpunten op zijn licentie zijn Mazepin overigens niet vreemd. Eind vorig jaar had hij elf punten op zijn F2-licentie staan wegens diverse incidenten en overtredingen. Een puntje erbij en hij had een raceverbod gekregen.

Ook interessant:

Het circuit van Portimao is prachtig gelegen in de heuvels van de Zuid-Portugese Algarve. De baan is relatief nieuw voor de Formule 1, dus een nadere kennismaking met gids Rudy van Buren is op zijn plaats.

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco