Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Mazepin spant rechtszaak aan en eist geld van Haas

Nikita Mazepin gaat een rechtszaak aanspannen tegen het Haas-team van Gene Haas. De Rus wil naar eigen zeggen achterstallig salaris zien.

Mazepin Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas
Nikita Mazepin werd door Haas aan de kant geschoven toen Rusland afgelopen februari binnenviel in Oekraïne. Hetzelfde gebeurde met de Russische hoofdsponsor Uralkali, waar de vader van Mazepin de grote baas is.

Inmiddels zijn we vier maanden verder, heeft Kevin Magnussen het stoeltje van de Rus met succes overgenomen, maar toch laat Mazepin het niet rusten. Hij wil namelijk geld zien, omdat hij naar eigen zeggen nog salaris tegoed heeft.
			© Haas F1
	© Haas F1

Mazepin wil geld zien

Dat laat hij weten in de Russische media in gesprek met RBC. "Toen het contract werd beëindigd, had Haas nog een salarisachterstand voor 2022. Contractuele verplichtingen zijn niet nagekomen. Ze hebben me nog steeds niet uitbetaald", hekelt Mazepin.

"Er waren twee onafhankelijke contracten. Dat de overeenkomst met sponsor Uralkali werd verbroken, had geen directe gevolgen voor mij bij het team. Het waren twee beslissingen die apart van elkaar zijn genomen. Ondertussen heb ik mijn geld nog steeds niet gezien, dus stap ik naar de rechtbank", aldus de Rus.

Eerder eiste voormalig hoofdsponsor Uralkali ook al 13 miljoen dollar van Haas, omdat het team 'niet aan de verplichtingen zou hebben voldaan'. Het is nog niet bekend hoe die zaak gaat of is afgelopen.

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde