Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mazepin spant rechtszaak aan en eist geld van Haas

Nikita Mazepin gaat een rechtszaak aanspannen tegen het Haas-team van Gene Haas. De Rus wil naar eigen zeggen achterstallig salaris zien.

Nikita Mazepin werd door Haas aan de kant geschoven toen Rusland afgelopen februari binnenviel in Oekraïne. Hetzelfde gebeurde met de Russische hoofdsponsor Uralkali, waar de vader van Mazepin de grote baas is. Inmiddels zijn we vier maanden verder, heeft Kevin Magnussen het stoeltje van de Rus met succes overgenomen, maar toch laat Mazepin het niet rusten. Hij wil namelijk geld zien, omdat hij naar eigen zeggen nog salaris tegoed heeft.

Mazepin wil geld zien

Dat laat hij weten in de Russische media in gesprek met RBC . "Toen het contract werd beëindigd, had Haas nog een salarisachterstand voor 2022. Contractuele verplichtingen zijn niet nagekomen. Ze hebben me nog steeds niet uitbetaald", hekelt Mazepin. "Er waren twee onafhankelijke contracten. Dat de overeenkomst met sponsor Uralkali werd verbroken, had geen directe gevolgen voor mij bij het team. Het waren twee beslissingen die apart van elkaar zijn genomen. Ondertussen heb ik mijn geld nog steeds niet gezien, dus stap ik naar de rechtbank", aldus de Rus. Eerder eiste voormalig hoofdsponsor Uralkali ook al 13 miljoen dollar van Haas, omdat het team 'niet aan de verplichtingen zou hebben voldaan'. Het is nog niet bekend hoe die zaak gaat of is afgelopen.

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"