Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren baart opzien met opvallende 'Red Bull-bolide'

McLaren lijkt er geen geheim van te maken dat de nieuwe MCL60 hevig geïnspireerd is door de RB18 van vorig jaar, zo valt te merken op de eerste echte foto's van de bolide.

MCL60 On track 1 Norris shakedown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Toen het doek anderhalve week geleden van de nieuwe McLaren MCL60 ging, zagen we al dat het team de kant van Red Bull op was gegaan qua stijl van de sidepods. Vorig jaar had men die lijn al ingezet.

De naar achter aflopende sidepods waren het kenmerk van de RB18 waarmee Max Verstappen vorig jaar zijn tweede wereldtitel op rij won en waarmee Red Bull voor het eerst sinds 2013 kampioen werd.

			© McLaren / XPB / RacingNews365
	© McLaren / XPB / RacingNews365

De beelden die McLaren deelde waren echter voornamelijk studiobeelden en deze dinsdag kwam de MCL60 voor het eerst echt in actie op de baan. Op de drie foto's en op de beelden die het team heeft gedeeld, is al duidelijk te zien dat de nieuwe bolide een nóg duidelijkere Red Bull-kopie is dan eerst werd gedacht.

Zo zijn zelfs de krommingen halverwege de sidepod precies hetzelfde als die op de RB18 van vorig jaar waren, zoals op de foto's hieronder is te zien. Alleen de luchtinlaten zijn nog net wat anders dan die van Red Bull.

			© McLaren / XPB / RacingNews365
	© McLaren / XPB / RacingNews365

Voorvleugel

Ook als we kijken naar de voorvleugel, dan zien we een andere voorvleugel op de MCL60 als tijdens de launch anderhalve week geleden. Als we de voorvleugel naast die van de Red Bull-voorvleugel van de RB18 leggen waarmee Verstappen en Perez een jaar geleden de testdagen aanvingen, dan lijkt ook dit een regelrechte kopie te zijn, zoals hieronder is te zien.
			© XPBimages
	© XPBimages
			© McLaren
	© McLaren

Beter goed gejat...

Maar goed. Het lijkt dus echt een trend te worden in de Formule 1. Of we het nou wel of niet leuk vinden, McLaren heeft deze weg ingezet, net als vele andere F1-teams. Alleen Mercedes en Ferrari lijken zich echt vaste te bijten in hun eigen concept.

Check hieronder de eerste bewegende beelden van de McLaren MCL60 in actie.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?