Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren roept Red Bull en Mercedes tot de orde

Toto Wolff en Christian Horner laten regelmatig van zich horen in de media, maar volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl mogen de teambazen wel wat meer respect hebben.

Teambazen zijn niet vies van een controversiële uitspraak hier of daar. Met name Toto Wolff en Christian Horner houden ervan om kritiek te uiten op elkaar. Zo riep Horner onlangs nog dat hij 'Wolff's kont niet hoeft te kussen'. Een andere teambaas heeft zich daar nu over uitgelaten. Volgens Andreas Seidl is het duidelijk dat de teambazen onder druk staan. "Als je kijkt naar alles wat er op dit moment gaande is, dan is het duidelijk dat er veel op het spel staat", vertelt de teambaas van McLaren tegen onder meer RacingNews365 . "Het is anders dan, laten we zeggen, de gevechten waarin wij zitten verder naar achteren. Natuurlijk is het tot op zekere hoogte geweldig voor de fans, voor de show. Uiteindelijk moet F1 ook entertainment zijn." Toch vindt de Duister dat niet alles wat er gezegd kan door de beugel kan. "Maar sommige opmerkingen die we de afgelopen weken hebben gezien, is zeker niet iets waarvan ik me kan voorstellen dat wij het zouden zeggen in zo'n situatie", aldus Seidl.

Uitspraken Horner over marshal Qatar

De teambaas van McLaren is van mening dat er soms wel wat meer respect mag zijn in de Formule 1. "Het maakt niet uit of je vecht voor de overwinning of de allerlaatste bent, je moet altijd respect hebben voor je concurrenten, voor de FIA en voor de Formule 1. Ik denk dat het heel belangrijk is." "We doen dit samen en het is belangrijk dat er respect is voor de vrijwilligers die ons helpen om deze raceweekenden te organiseren", vindt Seidl. De Duitser lijkt daarmee te doelen op de uitspraken van Horner in Qatar. Max Verstappen kreeg in Qatar een gridstraf van plaatsen aan zijn broek voor het negeren van gele vlaggen in de kwalificatie. Volgens de Red Bull-teambaas had een 'marshall op eigen houtje' met de vlag staan zwaaien.

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"