Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

McLaren staat al honderd Formule 1-Grand Prixs droog

McLaren behaalde in Bahrein weer geen overwinning. Dat betekent dat de Britse renstal nu al honderd Grand Prixs geen overwinning heeft behaald.

De laatste keer dat McLaren een Grand Prix wist te winnen, was bij de Grand Prix van Brazilië in 2012. Toen won Jenson Button de afsluiter van het seizoen.

McLaren heeft sindsdien een niet al te beste staat van dienst: het beste resultaat in de afgelopen 100 races dateert van de opening van 2014, met een tweede en derde plaats in Australië van Kevin Magnussen en Jenson Button.

In China kan McLaren voor het eerst sinds Maleisië 2014 weer eens drie keer achter elkaar met beide auto's in de punten belanden. Toen werd er in achtereenvolgens Brazilië (2013), Australië en Maleisië punten gescoord door beide bolides.

Als er gekeken wordt naar drie opeenvolgende puntenfinishes van beide bolides in één seizoen, moeten we terug naar 2011. Toen werd er in Abu Dhabi door zowel Lewis Hamilton als Jenson Button voor de derde keer op rij punten gescoord.

Dit seizoen werd er in Australië en Bahrein punten gescoord door Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. In China kan de prestatie uit 2011 geëvenaard worden.

McLaren ligt op dit moment derde in het kampioenschap. De laatste keer dat McLaren derde werd in het constructeurskampioenschap was in 2012. Toen won het team zeven Grand Prixs, iets waar ze anno 2018 alleen maar van dromen.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1