Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren-teambaas kijkt met verbazing naar Red Bull: "Geen idee wat daar gebeurt"

Max Verstappen en Sergio Perez worstelen enorm in Monaco en waren ook de afgelopen races veel aan het klagen over het rijgedrag van de RB20. McLaren-teambaas Andrea Stella kijkt met verbazing naar de situatie.

Verstappen FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Waar McLaren stappen blijft zetten en Max Verstappen steeds vaker uitdaagt, nemen de zorgen bij Red Bull toe. In Miami en Imola ging het al niet van een leien dakje, maar tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco werd voorlopig wel het dieptepunt van het seizoen bereikt. Max Verstappen eindigde op de zesde plaats, terwijl Sergio Perez al in Q1 werd uitgeschakeld. Het zorgt zelfs voor verbazing bij McLaren-teambaas Andrea Stella.

"De competitiviteit van Red Bull is mij niet volledig duidelijk", vertelt Stella tegenover onder meer RacingNews365. "Natuurlijk zijn Imola en Monaco twee circuits waar het belangrijk is om over hobbels en kerbstones te rijden en hetzelfde geldt tot op zekere hoogte voor Miami. Onze progressie is bijvoorbeeld wel verdiend, want we hebben downforce aan de auto toegevoegd. Ik heb alleen al eerder gezegd dat onze coureurs niet blij zijn met het rijgedrag van de auto op de kerbstones en hobbels in Monaco. Dat is waarschijnlijk het belangrijkste aspect wat ons in de weg zit."

Toch kan Stella niet duiden waarom Red Bull het al weken lastig heeft. "Ik heb geen idee wat daar gebeurt. Ik denk dat we een paar races nodig hebben om daar achter te komen. We gaan hierna naar Canada en daar zijn kerbstones en hobbels ook cruciaal. De daaropvolgende circuits geven normaal gesproken een beter inzicht in de mate van competitiviteit."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"