Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren-teambaas zou Verstappen tot de orde roepen: "Wij spreken onze coureurs aan"

Na de touché tussen Max Verstappen en Lando Norris ging het veel over bewegen onder het remmen. McLaren beschuldigde Verstappen daarvan en teambaas Andrea Stella zegt nu dat hij zijn coureurs wel tot de orde zou roepen.

Stella
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het laatste woord is nog niet gezegd over de touché tussen Max Verstappen en Lando Norris in Oostenrijk. McLaren-CEO Zak Brown en teambaas Andrea Stella haalden fel uit naar Red Bull en Verstappen en waren vooral boos over het feit dat de coureur bewoog onder het remmen. Stella komt er na de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië nog één keer op terug en deelt de conclusie van een gesprek met de FIA.

"We zijn blij, want de FIA heeft een oordeel gedeeld over wat er gebeurde in Oostenrijk", vertelt Stella tegenover onder meer RacingNews365. "De mening bevestigt onze vermoedens tijdens en na de race. Tijdens de race konden we echter niet echt invloed uitoefenen, omdat je niet met de stewards kan praten. Je kan alleen de wedstrijdleider aanspreken. De FIA heeft de situatie intern bekeken en waarschijnlijk haar interpretatie bijgesteld. We kwamen samen tot de conclusie dat Max een waarschuwing had moeten krijgen, zo niet een zwart-witte vlag. Dan hadden we escalatie kunnen voorkomen."

Stella gaat verder door te stellen dat McLaren haar coureurs tot de orde zou roepen. "Ik heb na de race al over Red Bull en Verstappen gezegd dat we ze respecteren en dat ze dit niet nodig hebben. Mijn woorden staan nog steeds. Daarna focus ik me op het racen en vind ik dat we moeten krijgen wat we verdienen. We willen er ook zeker van zijn dat we op respectvolle wijze en binnen de reglementen racen. Dat is lastig als je op het circuit actief bent, maar het is duidelijk hoe je je moet gedragen. Dat moeten onze coureurs toepassen en als ze buiten het boekje zouden treden, spreken we ze aan en helpen we ze om te begrijpen dat het niet correct was, in plaats van dat we ze altijd ten koste van alles verdedigen."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'