Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren valt door de mand en gaat door het stof: "We hebben gefaald"

Het McLaren-team is niet al te best begonnen aan het jaar en verwacht aan het begin van het seizoen door de mand te vallen.

Het Formule 1-team van McLaren gaat het seizoen niet goed beginnen, nadat het de afgelopen maanden haar doelen niet heeft weten te halen bij de ontwikkeling van de nieuwe McLaren MCL60. CEO Zak Brown geeft toe dat zijn team het niet goed heeft gedaan. "Het is lastig om te zeggen hoe we ervoor staan totdat we volgende week gaan racen", zo antwoordt hij op de vraag hoe ver McLaren achterstaat. "We hebben een aantal doelen gesteld voor de ontwikkeling van onze auto, die we niet hebben gehaald", zo gaat hij door het stof. "Daar zijn we liever eerlijk over. Zoals alle andere teams hebben we veel ontwikkelingen die er nog aan komen, dus dat is bemoedigend. Op weg naar de eerste race zullen we waarschijnlijk niet in de buurt komen van ons doel, maar het is lastig om precies te zeggen waar we wel zullen staan."

McLaren wil top vier zijn

Het team wil aan het einde van het jaar in de top vier staan, maar dat wordt pittig. McLaren moet dan ook aan de bak, benadrukt de Amerikaan. "Onze aspiraties zijn om terug voor aan het middenveld te komen. We weten dat het even gaat duren." "De infrastructuur op technologisch vlak is pas ergens dit jaar helemaal af, dus dat is wel spannend. Er komen een aantal goede ontwikkelingen aan, maar dat geldt voor elk team in F1. We moeten er vaart achter zetten", aldus Brown, die denkt dat pas tijdens de GP van Azerbeidzjan, over ruim twee maanden, de upgrades er zullen zijn.

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen