Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

McLaren waarschuwt concurrentie na galavoorstelling Norris

Lando Norris en Oscar Piastri hebben weer een uitstekende prestatie geleverd in Singapore en dat is CEO Zak Brown niet ontgaan. De Amerikaan is logischerwijs dolblij, maar benadrukt ook dat dit goed nieuws is voor de rest van het seizoen.

Brown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren heeft een geweldig weekend achter de rug in Singapore. Lando Norris won de race op uiterst dominante wijze met een voorsprong van twintig seconden, terwijl teamgenoot Oscar Piastri met een snelle tweede stint zijn derde plek veiligstelde. Dat is niet alleen goed nieuws voor de stand in de beide kampioenschappen, maar ook voor het vertrouwen nu het seizoen langzaamaan tot een einde komt.

CEO Zak Brown benadrukt bij Sky Sports wel dat Norris het niet altijd even makkelijk had, maar looft zijn beide coureurs na een fantastische prestatie. "Lando maakte het soms nog wel spannend. Hij vroeg me na afloop of ik mee had gekregen dat hij de muur had geraakt, dus daar moest ik wel om lachen. Ik zei hem eerlijk dat ik dat echt wel gezien had, maar dat neemt niet weg dat het een fantastische prestatie was. De auto is razendsnel, met dank aan de mensen in de fabriek, en Oscar heeft ook een geweldige race gereden. Net geen perfect weekend, maar het was wel fantastisch."

Toch wil Brown nog niet te hard van stapel lopen. "We weten hoe snel de zaken in deze sport kunnen veranderen, dus moeten we het per weekend bekijken. We weten wel waar we mee bezig zijn en sinds Oostenrijk vorig jaar hebben we het met iedere upgrade bij het rechte eind. Maar toch is het gevaarlijk om te ver in de toekomst te kijken. Andrea (Stella, teambaas, red.) durft voorafgaand aan een weekend nog lang niet te stellen dat we gaan winnen, maar kijk bijvoorbeeld eens naar Verstappen. Die won aan het begin van het jaar nog, maar staat nu al zes of zeven races droog. Je kan niet te comfortabel worden met die voorsprong."

Toch durft Brown het wel aan om de concurrentie alvast voorzichtig te waarschuwen. "We maken ons geen zorgen over de circuits die nog komen, hoor, al blijven we wel alert en werken hard. Er zijn wel banen waarvan we weten dat we daar beter presteren, maar er is op dit moment geen enkel circuit waarvan we verwachten daar niet sterk te zijn. We hebben inmiddels op ieder type circuit een keer gewonnen, dus we hebben echt vertrouwen in de auto." 

"We hebben ieder weekend weer een strategie achter de hand, maar bepalen pas hoe we het gaan doen als we weten waar Lando en Oscar gekwalificeerd hebben. We blijven het per race bekijken en proberen beide coureurs te steunen. Als we Lando kunnen helpen zonder Oscar van kansen te beroven, zullen we dat doen, al is dat wel makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Maar we gaan het zien de komende races."

Praat mee!

Viaplay
x
Titelstrijd Red Bull heeft goed nieuws voor Verstappen