Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Megasalaris Daniel Ricciardo bij Renault onthuld

Daniel Ricciardo boert goed bij Renault. Na zijn overstap van Red Bull naar de Franse constructeur ging de Australiër niet alleen fors meer verdienen, hij liet ook enkele lucratieve bonussen in zijn contact opnemen.

Ricciardo big smiley
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

De details uit het contract van Daniel Ricciardo kwamen naar boven toen in het licht van een rechtszaak tussen hem voormalig manager Glenn Beavis pagina's uit het contract van de Australiër naar buiten lekten. In dat contract staat onder meer te lezen dat Ricciardo bovenop zijn jaarsalaris van 27,5 miljoen dollar enkele leuke bonussen in de wacht kan slepen.

Zo zou Ricciardo de eerste Renault Formule 1-bolide waarmee hij zou winnen mogen houden, al worden daarvoor wel de motor en versnellingsbak uit het chassis gestript. Zijn eerste overwinning zou hem volgens Formula Money tevens een financiële bonus opleveren van één miljoen dollar.

Daarnaast zou de goedlachse Australiër recht hebben op een eindejaarsbonus van tien miljoen dollar als zijn 'overall performance' gedurende het seizoen als goed wordt beoordeeld. In het contract zouden bovendien medische kosten en kosten voor fysiotherapie zijn opgenomen oplopend tot honderdduizend dollar.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap