Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo - Formule 1 coureur Red Bull Racing

Daniel Ricciardo is de teamgenoot van Max Verstappen bij het formule 1 team van Red Bull Racing. De goedlachse Australiër begint in 2017 aan zijn vierde seizoen bij dit team.

In 2011 maakte hij zijn F1-debuut voor het achterhoedeteam van HRT en scoorde daarin geen WK punten. In 2012 en 2013 kwam hij uit voor Scuderia Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull Racing.

Daar werd ook direct het talent van Daniel zichtbaar, doordat hij twee seizoenen op rij teamgenoot Jean-Eric Vergne versloeg. Vanaf 2014 is Ricciardo verbonden aan Red Bull Racing, waar hij in zijn eerste seizoen liefst 3 zeges behaalde.

In dat seizoen troefde hij viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel af die geen enkele zege behaalde. Na een lastig jaar in 2015, mede door magere prestaties van de Renault motor, was Ricciardo in 2016 ijzersterk.

Sinds de komst van Max Verstappen bij het team heeft Daniel nieuw elan gevonden en verkeert hij in zijn beste vorm ooit. In 2016 was dit goed voor een derde positie in het WK bij de coureurs. De lat ligt in 2017 nog hoger en de wereldtitel is het ultieme doel.

Volg hier het laatste nieuws over Formule 1 coureur Daniel Ricciardo.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen