Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Mekies ziet Ricciardo steeds beter worden: "Daardoor viel er een last van zijn schouders"

Daniel Ricciardo behaalde tijdens de sprintrace in Miami een vierde plek. Zijn teambaas bij RB, Laurent Mekies, zag de afgelopen races al verbeteringen in de prestaties van de Australiër.

Ricciardo Miami FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Een vierde plek voor Daniel Ricciardo in de sprintrace in Miami was precies wat de Australiër nodig had. Ricciardo had een moeizame start van het 2024-seizoen, waarbij zijn teamgenoot Yuki Tsunoda steevast voor hem finishte. In China kreeg de Australiër een nieuw chassis en dit leek zijn vruchten af te werpen. Hij zat dicht in de buurt van de punten, maar werd door Lance Stroll uit de race gekegeld en moest de race staken. 

In Miami kwalificeerde hij zich als vierde voor de sprintrace en hij wist tijdens die race de Ferrari van Carlos Sainz achter zich te houden. Volgens RB-teambaas Laurent Mekies was het een kwestie van tijd voordat deze goede klassering zou komen. Hij is van mening dat Ricciardo gestaag vooruitgang boekte tijdens de afgelopen races.

"Ik weet zeker dat er een enorme last van zijn schouders valt, omdat de Verenigde Staten bijna zijn tweede thuisrace is", legt Mekies uit aan Autosport. "Hij deed dat in stijl door fantastisch te verdedigen ten opzichte van Sainz en de McLaren (van Oscar Piastri, red.). Het was een fantastisch moment voor hem."

Kleine stapjes

De teambaas moet bekennen dat er voor het goede resultaat in Miami al tekenen van verbetering zichtbaar waren. "Maar het was erg lastig om het uit te leggen aan de buitenwereld. Het ging beter in Saoedi-Arabië dan in Bahrein, Japan ging beter dan Australië en China was beter dan Japan. Het ging in vele, vele kleine stapjes en we denken dat we in de komende races nog meer kunnen doen om de auto beter op hem af te stemmen."

Inmiddels is het team bezig met het identificeren van de karakteristieken van de auto waar Ricciardo ontevreden mee is. "Laten we zeggen dat we dingen hebben geïdentificeerd waar hij niet blij mee was en die een groot deel van de snelheid wegnamen. We hebben geprobeerd om alles af te vinken om deze beperkingen weg te nemen, maar er zijn er nog een paar dingen die we de komende weekenden graag willen afvinken."

Het nieuwe chassis, wat in China op de bolide van Ricciardo werd geplaatst, zat al in de planning. "Het was altijd de bedoeling om voor race zes een nieuw chassis te introduceren. Dit viel mooi samen met ons doel om het Daniel comfortabeler te maken en hij deed het meteen beter in China en Miami. Het is van grote waarde voor een team om te kunnen begrijpen en analyseren wat er met de coureurs gebeurt."

Vooralsnog is het team hard aan het werk om de problemen op te lossen. "We proberen nog steeds te begrijpen wat het is dat hem eerder stoorde en daar zijn we mee bezig", zo sluit de Fransman af. 

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'