Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes F1-team maakt bijzondere zijstap met miljoeneninvestering

Het Formule 1-team van Mercedes investeert miljoenen in schone brandstof voor de luchtvaart. Zo wil het haar ecologische voetafdruk verminderen.

Hamilton Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Op dinsdag heeft het trotse Mercedes F1-team bekend gemaakt dat het een miljoeneninvestering heeft gedaan in duurzame brandstof voor de luchtvaart. Op die manier wil het haar eigen ecologische voetafdruk verminderen. Het F1-team wil in 2026 50% minder uit zijn gaan stoten en uiterlijk in 2030 helemaal klimaatneutraal opereren.

Het is broodnodig, vindt Mercedes, want als F1-team racen ze op verschillende continenten en hebben ze een grote impact op het milieu. Tegelijkertijd kan het team naar eigen zeggen een belangrijke rol spelen bij het zorgen voor verandering. "F1 opereert op de voorgrond en we hebben een verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we de nieuwste innovaties gebruiken."

Wolff trots

Sustainable Aviation Fuel (SAF) is een duurzame brandstof, geproduceerd uit afval. Het is een nieuwe technologie die in de toekomst een belangrijke rol kan spelen in het terugbrengen van de emissie van de wereldwijde luchtvaart. De luchtvaart is verantwoordelijk voor ongeveer een kwart van de uitstoot van het Formule 1-team en door gebruik te maken van duurzame brandstof kan het team een grote stap zetten richting haar doel om in 2030 klimaatneutraal te opereren.

Momenteel is de productie en beschikbaarheid van SAF nog minimaal, maar volgens Mercedes liggen er 'immense kansen'. Het team hoopt door haar investering de ontwikkeling en groei een duwtje te geven, om zo te laten zien aan andere industrieën dat het een grote impact kan hebben. "Door ons commitment hopen we anderen aan te moedigen om hetzelfde te doen, zodat er zo meer wordt geïnspireerd", aldus het team.

Toto Wolff is trots op de investering. "Dit heeft de potentie om de manier waarop iedereen reist en de impact die iedereen heeft op het milieu te veranderen. Het is een onderwerp waar ik persoonlijk veel over nadenk, zowel persoonlijk als professioneel. Ik vlieg veel, het team vliegt veel, dus als we moeten vliegen, dan moeten we een betere manier vinden om dit te doen. "

Hij vervolgt: "SAF is op dit moment de beste oplossing voor de luchtvaartindustrie. We willen verandering teweegbrengen en daarbij ons wereldwijde autosportplatform gebruiken als model voor een duurzamere en diversere toekomst", aldus de teambaas van Mercedes.

Ook interessant:

Deze updates kan Verstappen dit jaar nog verwachten van Red Bull

Max Verstappen kan dit jaar (als er niks geks gebeurt) nog minimaal vier updates verwachten voor zijn RB18 van Red Bull. Wat deze upgrades zijn en wanneer deze naar verwachting zullen komen check je in de video hieronder.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken