Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes: 'Grote achterstand van Verstappen onverklaarbaar'

Lewis Hamilton was tijdens de Grand Prix van Qatar van begin tot einde in controle. Dat volgde op een dominante kwalificatie, waarin de Brit sneller was dan Max Verstappen. En niet zo'n klein beetje ook. Onverklaarbaar, zo oordeelt men.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Met een verschil van ruim 0,450 seconde naar Max Verstappen wist Lewis Hamilton de poleposition te veroveren voor de Grand Prix van Qatar afgelopen weekend. Bij Mercedes had men niet verwacht dat het gat tussen Hamilton en zijn grote Red Bull-concurrent dusdanig groot zou zijn, zo vertelt Trackside Engineering Director Andrew Shovlin na afloop van de Grand Prix van Qatar aan onder meer RacingNews365.

"Vanaf de zaterdag leek het erop dat Lewis alles onder controle had. Het is heel lastig om te voorspellen hoe groot het gat zal zijn. We hadden in ieder geval nooit verwacht dat het 0,450 seconde zou zijn. Zijn eerste bocht was goed en vanaf dat punt zat hij gewoon in een flow. Lewis zit echt in the zone op het moment."

"We kunnen onze simulaties er op los laten, maar het is onverklaarbaar waarom hij zo ver voor lag op Max. Het komt er op neer dat Lewis gewoon heel diep heeft gegraven en deed wat er moest gebeuren."

Hamilton verklaart het verschil

Volgens de Mercedes-coureur zelf hebben hij en zijn team door het jaar heen steeds kleine stapjes gezet qua afstelling van de auto. "In de loop van het jaar begrijpen we de auto steeds beter. We weten er meer performance uit te persen zonder dat we met nieuwe upgrades komen", legt hij uit.

"We hebben natuurlijk al sinds Silverstone geen updates gehad, dus het is fenomenaal om de kleine verbeteringen te zien. De twee bolides zitten dicht op elkaar, dus het zal een mooi gevecht worden. In de laatste twee races hebben wij het in ieder geval beter gedaan", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Ook interessant:

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen