Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes legt tactische blunder GP China uit

Mercedes verspeelde in China de kans op de overwinning door Lewis Hamilton tijdens de safety car-fase niet naar binnen te halen. Mercedes-strateeg James Vowles legt uit waarom het team de wereldkampioen buiten hield.

Lewis Hamilton zag op het Shanghai International Circuit Daniel Ricciardo en Max Verstappen voor zijn neus wegvallen toen zij de pits opzochten. De Red Bull-coureurs zagen dankzij de safety car een kans van strategie te veranderen, terwijl Lewis Hamilton en Mercedes bij het oude plan bleven. Met de kennis van nu vraag je je makkelijk af waarom Lewis Hamilton niet ook wisselde naar zachtere banden voor de laatste stint van de race. "We dachten niet dat die band het verschil zou maken" , zo legt strateeg James Vowles uit. "Er werd in de eerste helft van de race nauwelijks ingehaald, zelfs niet op ongelijk rubber. Kimi Raikkonen lag bijvoorbeeld voor Lewis op de baan, maar die kwam er op softs echt niet voorbij."

"Bovendien wisten we dat als Max Verstappen een pitstop zou maken, wij een plekje konden opschuiven en op de medium-compound kans zouden maken op het podium. Die medium Pirelli's werkten gewoon heel goed voor ons." Vowles geeft dan ook toe dat hij vol ongeloof toekeek hoe snel Max Verstappen en Daniel Ricciardo vervolgens op de softs waren: "We geloofden niet dat het prestatieverschil tussen die banden groot genoeg was voor hen om ons in te kunnen halen. Maar zoals iedereen heeft kunnen zien waren de Red Bulls extreem snel op die band en baanden ze zich makkelijk een weg naar voren."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'