Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes nog twee dubbelzeges verwijderd van Formule 1-record

Voor de vierde keer in vier Grands Prix tijd boekte het team van Mercedes een dubbelzege. Evenals het geval was in Australië reed Valtteri Bottas als nummer één over de meet, waar Lewis Hamilton kort achter zijn Finse stalmaat volgde. Nog nooit eerder reed een Formule 1-team in de eerste vier races van het jaar naar vier dubbelzeges.

Bottas Hamilton Bakoe
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Zodoende heeft Mercedes een nieuw record op haar naam staan, eentje die 27 jaar lang van Williams was. Nigel Mansell en Riccardo Patrese stuurden dat team in 1992 namelijk naar drie achtereenvolgende dubbelzeges, vanaf de start van het seizoen.

Voor het eeuwige Formule 1-record moet Mercedes echter nog even door. Een evenaring van het meeste aantal opeenvolgende dubbelzeges kan worden bereikt tijdens de volgende race, de Grand Prix van Spanje. Wil Mercedes ook dat record compleet van haarzelf maken, dan moet er in zowel Spanje als Monaco een dubbel worden overlegd.

Tot op heden zijn Ferrari en Mercedes namelijk gedeeld recordhouder om wat betreft de meeste achtereenvolgende dubbelzeges. De Scuderia scoorde in 1952 vijf dubbels achtereen (België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland), iets wat zestig jaar later wederom lukte (Hongarije, België, Italië, Verenigde Staten en Japan 2002).

Ook Mercedes won al tweemaal vijf keer op rij met de wagens op één en twee, te weten in 2014 (Maleisië, Bahrein, China, Spanje en Monaco) en in de slotfase van 2015 en de openingsrace van 2016 (Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Abu Dhabi en Australië).

Mercedes heeft gezien haar bijna perfecte start van 2019 het recordaantal punten na vier Grands Prix. Nog nooit scoorde één team liefst 173 WK-punten in de eerste vier races van een jaar.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje