Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Mercedes opent aanval op Ferrari met nieuwe, sterk verbeterde motor

Mercedes doet er in de aanloop naar het 2020-seizoen alles aan om haar motor op het niveau van Ferrari te krijgen. In een ultieme poging om ook aankomend seizoen dominant te zijn, heeft de renstal naar verluidt zelfs een externe motorconsultant in de armen genomen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De eerste meters van het Formule 1-jaar 2020 laten nog even op zich wachten, maar achter de schermen wordt er met man en macht gewerkt aan het perfectioneren van alle Formule 1-bolides. Zo ook bij het team van Mercedes, dat het afgelopen seizoen tot haar spijt niet meer de sterkste motor van het Formule 1-veld had.

Daar moet weer verandering in komen, vindt het team. Andy Cowell, eindverantwoordelijke van de Mercedes-motor, heeft volgens Motorsport Italië de hulp ingeroepen van externe consultants, die hem helpen om de zwaktes van de Duitse krachtbron op te lossen. Een van de grootste zwaktes was afgelopen seizoen het koelingssysteem van de motor.

Zo kwam Mercedes tijdens het snikhete Grand Prix-weekend van Oostenrijk bijvoorbeeld door koelingsproblemen niet goed voor de dag. Naar verluidt geven de eerste resultaten op de testbank goede hoop dat de koelingsproblemen inderdaad verleden tijd zullen zijn.

Tegelijkertijd moeten de nieuwe verbeteringen aan het koelingssysteem er ook voor zorgen dat de krachtbron van Mercedes-makelij aankomend seizoen sterker, maar vooral ook betrouwbaarder is. Afgelopen seizoen leverde de koelingsproblemen namelijk meermaals problemen op, ook bij de klantenteams van Mercedes.

Op deze manier hoopt het team uit Brackley dat het gat qua motorvermogen naar Ferrari aankomend seizoen kan worden gedicht en dat het ook op de circuits die zwaar afhankelijk zijn van vermogen, zoals Monza en Spa-Francorchamps, het vuur aan de schenen van de Italianen kan leggen.

11 reacties

    Breaking Hamilton werpt het Verstappen niet in de schoot: "Ik moet twee keer zo hard werken"