Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Mercedes over 'matchfixing' in Oostenrijk: "Absolute bullshit"

Mercedes verwerpt met kracht de suggestie dat het team zich tijdens de Grand Prix van Oostenrijk inhield om Max Verstappen naar de zege te laten rijden. Dat heeft de renstal laten weten aan deze site.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Mercedes kwam er de afgelopen Grand Prix van Oostenrijk nauwelijks aan te pas: Valtteri Bottas werd derde, Lewis Hamilton finishte slechts als vijfde - terwijl Max Verstappen op sensationele wijze wist te winnen voor Charles Leclerc.

In de terugblik op die race in Formule 1 Café stelde oud-F1-coureur Michael Bleekemolen 'uit betrouwbare bron' te weten dat 'vanuit de organisatie gevraagd zou kunnen zijn aan Mercedes om 'm (de krachtbron, red.) een tandje lager te zetten.'

In Silverstone ontkent Mercedes die claim in alle toonaarden tegenover RacingNews365. "Absolute bullshit", aldus de communicatiedirecteur van de renstal namens teambaas Toto Wolff.

In een interne rapportagemail van Mercedes, die RacingNews365 te zien kreeg, worden de eerder door Wolff genoemde koelingsproblemen tijdens de race op de Red Bull Ring uitgebreid beschreven. Daarin legt de technische staf aan de teamleden uit dat Duits-Britse bolides veel meer moeite hadden met de warmte in Oostenrijk dan vooraf verwacht.

Jos Verstappen heeft ook gereageerd op de uitspraken van Bleekemolen. Via Twitter doet de vader van Max de claim eveneens af als onzin.

Voorspel en win

13 reacties

    Analyse Live Formule 1 wintertest 20 februari