Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes-teambaas weigert handdoek in de ring te gooien: "Achterstand wordt kleiner!"

Het worstelende team van Mercedes bracht een grote upgrade mee naar Imola. Ondanks de nieuwe onderdelen kwamen Lewis Hamilton en George Russell er niet aan te pas tijdens de kwalificatie.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen moest een flink gevecht leveren om zijn zevende pole van het seizoen te bemachtigen, maar dat was niet met de beide Mercedessen. Daar waar McLaren een reuzensprong gemaakt heeft na een upgrade, wist Mercedes tot dusver niet te imponeren ondanks hun nieuwe onderdelenpakket.

George Russell was wederom de snelste Mercedes-coureur, maar op de zesde positie gaf hij een halve seconde toe. Lewis Hamilton kwam niet verder dan de achtste positie op zo'n acht tienden van Verstappen.

Teambaas Toto Wolff gelooft nog altijd dat Mercedes het tij kan keren: "Als je kijkt naar het gat naar voren en onze naaste concurrenten, dan zie je vooruitgang."

"P6 en P8 zijn niet de posities waar we willen staan. Dat zeggen we al een tijdje, maar we zien dat de voorsprong van anderen kleiner wordt. Het kost tijd en we moeten geduld hebben, dat is de realiteit momenteel."

Daar waar Hamilton het geloof al wel verloren lijkt te zijn, mede omdat de nieuwe upgrade wederom geen grote sprong voorwaarts blijkt, ziet Wolff genoeg aanknopingspunten.

"We weten dat we ontwikkelingen in de pijplijn hebben die de balans van de auto zullen verbeteren. Ook al zijn onze posities nu niet goed genoeg, we gaan de goede kant op. Tijdens de race richten we ons op het maximaliseren van het pakket dat we nu hebben en proberen we goede punten te scoren."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen